E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye CDS'lerinde işlem hacmi 7 ayın zirvesine çıktı---

Türkiye CDS'lerinde işlem hacmi 7 ayın zirvesine çıktı

Türkiye CDS'lerinde işlem hacmi 7 ayın zirvesine çıktı
29 Mart 2019 - 11:13 borsagundem.com

Türkiye CDS'lerinde işlem hacmi geçen hafta Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Türkiye CDS'lerinde (Credit default swap), liranın değerindeki düşüşle birlikte dış borcun ödenmesinde zorluk yaşanabileceği endişesiyle Ağustos'tan bu yana en fazla işlemi gerçekleşti.

Traderlar geçen hafta Türkiye CDS'lerinde 8 milyar doların üzerinde alım satım yaptı. Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) verilerine göre bu yılın haftalık ortalaması 2.5 milyar dolar civarındaydı.

5 yıllık Türkiye CDS'leri Çarşamba günkü işlemlerde 458 baz puana çıkararak Eylül'den beri en yüksek seviyesini gördü. CMA'ya göre Türkiye 5 yıllık CDS primi bir önce hafta 300 bp seviyesindeydi.

Yatırımcılar, düzenleyicilerin Pazar günkü seçim öncesinde TL'de kısa pozisyon alınmasını engelleyen tedbirler almasıyla, tahvillerdeki kaybını hedge etmek için türev ürün piyasasına yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk29 Mart 2019 11:25

    Sanal bir sigorta. Türkiye default ettiğinde ortada sigorta kurumu vs kalmaz.Açığa satış bu üründe olmaz, muhtemelen çok fazla teminat gerektirir. Aslen anlamsız bir şey. Şirket sigortalarını anlarım, ama bir APPLE ı kim sigorta edebilir.