E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye çağrısını yineledi: Saldırı derhal son bulmalı---

Türkiye çağrısını yineledi: Saldırı derhal son bulmalı

Türkiye çağrısını yineledi: Saldırı derhal son bulmalı
23 Mart 2022 - 21:35 borsagundem.com

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırı ile uluslararası hukuku alenen ihlal ettiğini ve bu durumun kabul edilemeyeceğini belirterek derhal durdurulması çağrısında bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Ukrayna'daki savaşın insani sonuçlarını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu, kazananı olmayan bir savaş. Hiç başlamaması gerekiyordu ve derhal son bulmalı" dedi.

Rusya'nın uluslararası hukuku alenen ihlal ettiğini söyleyen Sinirlioğlu, bu durumun kabul edilemeyeceğini belirtti.

''Şiddetin mağdurları masum insanlar''

Sinirlioğlu, kuşatma altındaki Mariupol kentinde yaşananların "içler acısı" olduğunu belirterek şiddetin mağdurlarının başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere masum insanlar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin "Ukrayna'daki kardeşlerini yalnız bırakmayacağını" söyleyen Sinirlioğlu, sivillerin tahliyesi ve insani yardımlar konusunda Türkiye'nin BM ve diğer insani yardım kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiğini anlattı.

Sinirlioğlu, Türkiye'nin en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olarak Ukrayna'da savaşın dehşetinden kaçan 10 milyon kişinin neler hissettiğini iyi bildiğini belirtti.

''Uluslararası toplum yardım için elinden gelen her şeyi yapmalı''

Uluslararası topluma Ukrayna halkına yardım için elinden gelen her şeyi yapması çağrısında bulunan Sinirlioğlu, "Türkiye, derhal insani bir ateşkes sağlanması için tüm diplomatik kaynaklarını seferber ediyor" dedi.

Sinirlioğlu, "Ancak, bu diplomatik girişimler tek bir ülkenin kapasitesini aşıyor BM, kendini barışın inşasından muaf tutup yalnızca insani müdahaleye odaklanamaz. Uluslararası toplum, gelecek nesilleri savaş belasından kurtarma yükümlülüğü taşıyor" diye konuştu.

Büyükelçi Sinirlioğlu, uluslararası toplumdan Türkiye'nin de ana sunucularından olduğu, Rusya'ya saldırılarına son vermesi ve tüm güçlerini "derhal ve koşulsuz" Ukrayna'dan çekmesi ve Ukrayna'ya daha fazla yardım yapılması çağrısı yapan tasarıya destek vermesini istedi.

Yaptırımlar Rusya'yı vurdu: Enflasyon 2015’ten bu yana en yüksek seviyede

 

Rusya'dan ayçiçek yağı ihracatına kota hazırlığı

 

"Putin, G20 zirvesine katılmayı planlıyor"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)