E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye büyükelçisini Ankara'ya çağırdı---

Türkiye büyükelçisini Ankara'ya çağırdı

Türkiye büyükelçisini Ankara'ya çağırdı
07 Mayıs 2015 - 22:30 borsagundem.com

Türkiye, Lüksemburg Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı karar tasarısını kabul etmesini sert biçimde kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Lüksemburg Parlamentosu’nun 1915 Olayları’nı ’soykırım’ olarak tanıyan tasarıyı kabul etmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada "Lüksemburg Parlamentosu’nun tarihi gerçekleri ve hukuku çarpıtarak almış olduğu haksız kararı kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Karar, Lüksemburg Parlamentosu’nun, atıfta bulunduğu 1948 tarihli BM Sözleşmesini anlamaktan çok uzak olduğunu ve örnek aldığı bazı parlamentoların düştüğü yanlışa ortak olduğunu göstermektedir. Türkiye’nin Lüksemburg’daki Büyükelçisi Levent Şahinkaya ise istişareler için Ankara’ya çağrılmıştır." denildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Lüksemburg Parlamentosu’nun tarihi gerçekleri ve hukuku çarpıtarak almış olduğu haksız kararı kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Karar, Lüksemburg Parlamentosu’nun, atıfta bulunduğu 1948 tarihli BM Sözleşmesini anlamaktan çok uzak olduğunu ve örnek aldığı bazı parlamentoların düştüğü yanlışa ortak olduğunu göstermektedir. Parlamentolar, kendilerini uluslararası mahkemelerin yerine koyup, soykırım gibi çok ciddi bir suç hakkında hüküm vermeye kalkarlarsa, tarihi ve hukuku istismar etmiş olurlar. Türkiye, Ermenilerle ortak tarihinin acılı sayfalarını onurlu bir şekilde ve karşılıklı saygı içinde anmaya devam edecektir. Konuya ilişkin görüşlerimiz Bakanlığa çağrılan Ankara’daki Lüksemburg Büyükelçisine iletilmiştir. Türkiye’nin Lüksemburg’daki Büyükelçisi Levent Şahinkaya ise istişareler için Ankara’ya çağrılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır08 Mayıs 2015 00:11

    Mehmet sen neyin kafasını yaşıyorsun adın Mehmet yakışmadı yorum

  • çakır07 Mayıs 2015 22:54

    Bize yapılan ortaçağ zihniyeti haçlılar devrede baronlar devrede

  • Mehmet07 Mayıs 2015 22:41

    Türk olmak yada Türk Vatandaşı olmakla Islâmcı olmak aynı şey değildir.Soykırım kabul edilecekse islamcıların yaptığı soykırım olarak kabul edilmelidir.Soykırımı yapanlar Türkler değildir.