E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Borsagundem.com’u konuştu---

Türkiye Borsagundem.com’u konuştu

Türkiye Borsagundem.com’u konuştu
09 Aralık 2015 - 11:10 borsagundem.com

Yayından kaldırılan haberimiz için itirazımızı değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin kararı, gündeme bomba gibi düştü. Karar basında geniş yer buldu.

BORSAGUNDEM.COM
 
Anayasa Mahkemesi’nin, Borsagundem.com’da yayınlanan ancak kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle yerel mahkeme kararıyla yayından kaldırılan habere ilişkin verdiği,  “Basın özgürlüğünün ve ifade özgürlüğünün ihlali anlamına gelmektedir” kararı, medyada büyük bir heyecan estirdi. “Bu bir sansürdür” yorumunu yapan Yüce Mahkeme’nin Borsagundem.com kararı Türk basınında geniş yer buldu.
 
Anayasa Mahkemesi, “Çemaş-Çevik ilişkisi” başlıklı haberle ilgili Borsagundem.com’un yayından kaldırılma kararına karşı yaptığı itirazı değerlendirdi. Heyet, oybirliğiyle basın ve ifade özgürlüğüne işaret ederek, haberin yayından kaldırılmasına karşı çıktı. Gerekçeli kararda, “kişilik haklarına saldırı” iddialarının aksine haberin içeriğinin yatırımcıların aydınlatılmasına yönelik olduğu belirtildi.
 
Kararda, demokrasilerde haber alma ve verme hürriyetinin devletin güvencesi altında olduğuna işaret edilirken, Borsagundem.com örnek gösterilerek aynı zamanda internet haberciliğinin de ifade özgürlüğünün güvencesi altında olduğu vurgusu yapıldı.
 
Türk medyası için emsal olacak tarihi kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından dün internet haber sitelerinin gündemi Borsagundem.com oldu.  Borsagundem.com’un Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı hukuk mücadelesi ve Yüce Mahkeme’nin “Basın ve ifade özgürlüğünün ihlali sansür anlamını taşımaktadır” hatırlatması Türk basınında geniş yer buldu. Yayın organları, ajansların da geçtiği Anayasa Mahkemesi’nin Borsagundem.com kararını okurlarıyla paylaştı. Haber dün internet haber sitelerinde bugün de gazetelerde yer aldı.
 
   
Hürriyet Gazetesi: Anayasa Mahkemesi sansüre geçit vermedi

 

Milliyet Gazetesi: Haberin kaldırılması sansür anlamına gelir
 

hürriyet.com.tr: Anayasa Mahkemesi’nin basın özgürlüğü kararı
http://www.hurriyet.com.tr/anayasa-mahkemesinin-basin-ozgurlugu-karari-40024513

 

milliyet.com.tr: AYM’den basın özgürlüğü lehine karar
http://www.milliyet.com.tr/aym-den-basin-ozgurlugu-lehine-gundem-2160512/

 

radikal.com.tr: AYM’den basın özgürlüğü kararı
http://www.radikal.com.tr/turkiye/anayasa-mahkemesinden-basin-ozgurlugu-karari-1488937

 
 
t24.com.tr: AYM'den tarihi karar: İnternet haberciliği 'sansür' anlamına gelen müdahalelerle engellenemez
http://t24.com.tr/haber/aymden-tarihi-karar-internet-haberciligi-sansur-anlamina-gelen-mudahalelerle-engellenemez,319552


noktadergisi.info: AYM’den “Basın özgürlüğü” kararı: İnternet sitesinden haberleri kaldırmak basın özgürlüğünün ihlalidir
http://www.noktadergisi.info/aymden-basin-ozgurlugu-karari-internet-sitesinden-haberleri-kaldirmak-basin-ozgurlugunun-ihlalidir.html

 

medyatava.net: AYM’den ‘basın özgürlüğü’ kararı!
http://www.medyatava.net/haber/aymden-basin-ozgurlugu-karari_132796

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)