E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye bordan zırh üretecek---

Türkiye bordan zırh üretecek

Türkiye bordan zırh üretecek
27 Kasım 2019 - 15:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de taktik araçlarda, helikopterlerde, uçaklarda, top namlularında, askeri kıyafetlerde zırh olarak kullanılabilecek olan bor karbürü üretimine başlıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Önceden sadece ham maden olarak satılan dolayısıyla katma değeri çok düşük olan boru aldık, işledik, geliştirdik, ürüne dönüştürdük. Şimdi de taktik araçlarda, helikopterlerde, uçaklarda, top namlularında, askeri kıyafetlerde zırh olarak kullanılabilecek olan bor karbürü üretimine başlıyoruz" ifadeleri dikkat çekti.

'ZIRH OLARAK KULLANILACAK BOR KARBÜRÜ ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ'

Konuşmasına bor ile ilgili geniş yer veren Erdoğan, "Yıllarca bu ülkede bor madeninin değeri üzerinden efsaneler üretildi. Önceden ham madde olarak satılan Bor'u aldık işledik. Şimdi bor karbürü üretimine başlıyor. Türkiye'de bor madenini gerçekten değerlendirecek projeleri biz yaptık. Bor hammadesini 2 yıl içinde işlemeye başlıyoruz.

Eskiden 1 liraya sattığımız Bor'u işlenmiş hali ile 100 liraya alıyorduk. Şimdi bunu biz işleyeceğiz. Zırh olarak kullanılabilecek olan bor karbürünün üretimine başlıyoruz.

Bizim gündemimizde dijital ekonomi, ticaret, dijital Türkiye, geleceğin şehirleri var. 2022 yılında yerli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6-A'yı devreye alacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)