E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye, Avrupa'da haftalık en uzun çalışma saatinde zirvede---

Türkiye, Avrupa'da haftalık en uzun çalışma saatinde zirvede

Türkiye, Avrupa'da haftalık en uzun çalışma saatinde zirvede
08 Ekim 2021 - 10:09 borsagundem.com

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) verilerine göre Türkiye Avrupa ülkeleri arasında haftalık ortalama çalışma saatinin en en uzun olduğu ülkeler sıralamasında birinci.

OECD'nin 2020 verilerine göre Türkiye'de haftada ortalama 45,6 saat çalışılırken, Danimarka'da bu rakam 32,5 iken Hollanda'da 29 saate düşüyor.

Fransa, Belçika ve İtalya gibi Avrupa Birliği'nin en eski üye ülkelerinde ortalama çalışma süresi 36 saati bulurken, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde ortalama 39 saat çalışılıyor.

OECD'nin rakamları, ülkelerin çalışma saatlerinin yasal sınırını yansıtmıyor.

Örneğin Türkiye de İş Kanunu'na göre haftalık çalışma süresinin yasal sınırı 45 saat.

İngiltere’de ise çalışma süresinin yasal sınırı 48 saat olarak belirlense de OCED’ye göre İngilizler haftada ortalama 36,3 saat çalışıyor.

Uzun çalışma saatleri verimliliği düşürüyor

Türkiye'de son yıllarda ortalama çalışma saatleri düşse de Türkiye Avrupa'da saat bazında en uzun çalışıldığı ülkelerin başında geliyor. Uzmanlara göre bu durum verimliliğin düşmesine neden oluyor.

Çalışma süresi ve fazla çalışma sürelerinin sınırlandırılmasının, işçilerin sağlığının ve genel olarak istihdam olanaklarının korunması açısından önem taşıdığı düşünülüyor.

18 eski NBA oyuncusuna dolandırıcılık suçlaması

 

Bakan Koca: En çok aşı yapılan ülkeler arasında 7. sıradayız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu08 Ekim 2021 12:13

    45 saat mi :) Şaka sanırım. Hayatımda hiç haftalık 60 saatin altında çalışmadım. Devlet memuru dışında haftada 45 saat çalışanı zor bulursun.

  • Bika08 Ekim 2021 11:09

    Boşa mesai yapmakla zenginleşme olmaz, katma değeri yüksek olan ürünleri üretip ihraç ederek  verimli olarak çalışmak önemli.

  • Erol g.08 Ekim 2021 11:04

    SADECE SADECE ÖZEL KAMU İŞ ALANINDA DEĞİL EĞİTİM ALANINDA DA DERS SAATLERİ KARANLIK BAŞLASA DA DEVAM EDIYOR GÜNLER KISALDI AKŞAM VAKTİNİM BAŞLADIĞI ZAMANI BILDİREN EZAN OKUNUYOR AMA ÖĞRENCİLER HALA SINIFLARINDA VELİLERİ ISE OKUL BAHCESİNE YIĞILMIŞ ZİLİN CALMASINI BEKLİYOR GECELER GÜNDÜZLERDEN UZUN SÜRDÜĞÜ ZAMANINDA DERS/İŞ SAATLERİ EYLÜL EKİM-ŞUBAT MART AYLARINDA 30 DAKİKA KISALMALI KASIM ARALIK OCAK AYLARI BOYUNCA BIR SAAT KISA OLMALIDIR GÜNDÜZLER ÇALIŞMAK İCİN GECELER DINLENMEK İÇİNDİR AYRICA HAFTANIN BİR TAM GÜNÜ DİNLENME/SEBT GÜNÜDÜR ZENGİN GELİŞMİŞ TOPLUMLAR HATANIN 2 GÜNÜ DİNLENIYORLAR/SEBTI