E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye Asyalı firmaların da odağında---

Türkiye Asyalı firmaların da odağında

Türkiye Asyalı firmaların da odağında
05 Mayıs 2014 - 04:34 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gümrük Birliği sayesinde Türkiye'nin Asya menşe'li firmaların da odak noktası haline geldiğini söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük Birliği üyeliği sayesinde Türkiye’nin, Asya menşeli firmaların odak noktası haline geldiğini belirterek, “Asya menşeli firmalar da Türkiye’de önemli yatırım yaptı.

Şu anda Türkiye’de en başarılı olan ihracat şirketleri Asya menşelidir” dedi. Yılmaz, dünya genelinde 70 ülkede, 300’den fazla ofiste faaliyet gösteren ve 145’ten fazla muhasebe, denetim ve iş yönetimi danışmanı şirketin oluşturduğu BKR International’ın Yıllık Toplantısı’nda,  toplantının katılımcılara İstanbul’un doğal ve tarihi güzelliklerini deneyimleme fırsatı sağlayacağını belirterek, “İstanbul, Doğu ve Batı’yı birbirine bağlayan tek şehir. İstanbul’da, boğazı ve iki kıta arasındaki köprüleri göreceksiniz. Bu köprüler iki kıta arasındaki fiziki bağlantıyı ifade ediyor. Ama bunun dışında ekonomik, kültürel ve toplumsal köprüler de var” diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika’nın kalbinde yer aldığını ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu itibarla Türkiye hem bölge hem de dünyanın geri kalanı için son derece önemli bir konumdadır. 3 kıtanın tam ortasında yer alıyoruz. Tarihi İpek Yolu’nun ve Baharat Yolu’nun önemli bölümleri Anadolu boyunca uzanıyor. Türkiye bugün de ticaret rotalarının kavşağında bulunuyor. Gümrük Birliğini imzaladıktan sonra AB ile ticaret rakamlarımız muazzam rakamlara ulaştı. Gümrük Birliği üyeliği sayesinde Türkiye Asya menşeli firmaların odak noktası haline geldi. Asya menşeli firmalar da Türkiye’de önemli yatırım yaptı. Şu anda Türkiye’de en başarılı olan ihracat şirketleri Asya menşelidir.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)