E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti---

Türkiye Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti

Türkiye Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti
08 Ağustos 2020 - 18:45 borsagundem.com

Türkiye, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması karşısında yeni bir Navtex ilan etti: 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek.

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması sonrası Türkiye, Akdeniz açıklarında denizcilik uyarı notu olarak bilinen yeni bir Navtex (NAVTEKS) ilan etti.

TRT'nin haberine göre uyarı notunda, 10-11 Ağustos arasında Akdeniz açıklarında atış eğitimleri gerçekleştirileceği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar, yeni haftada Akdeniz'de atış eğitimleri gerçekleştirecek. Türk gemilerinin Akdeniz'deki sondaj çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan-Mısır arasındaki anlaşma hakkında "Şimdi Yunanistan ile Mısır arasında yapılan bu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Biz sondaj çalışmalarına hemen başladık. Barbaros Hayrettin'i de görevine gönderdik. Sözlerinde durmuyorlar" açıklamasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR09 Ağustos 2020 16:05

    EMPERYALİSTLERİ halletmek Türk için sıradan, ancak içimizdeki bazı Bizans kalıntılarını ifşa edip vatandaşlıktan şutlamayı birtürlü beceremedik. REİS'im lütfen bizden görünen ancak Yunan'a aşık içimizdeki bazı hainleri belleyin ve şutlayın gitsin.

  • Fırat 09 Ağustos 2020 10:35

    Savaş her zaman iki taraf içinde felakettir. Çokmu zor 4 lü bir konsorsiyum kurup ortak olmak. Ülkeler yeri gelince birbirlerinden hoşnut olmasa bile kendi çıkarları için ortak olmuşlardır. Sanki İngilizlerle, Almanlar, Fransızlar yada Ruslarla Çinliler çokmu birbirlerini seviyorlar..

  • Endazeci10 Ağustos 2020 13:18

    Savaş Felakettir... Karşı Taraf Vermeyiz... Gelmeyiz ... Istemeyiz... Gibi Zorluk Çıkartırsa Mısır ve Yunanistan Gibi Sadakalarla Geçinen Ülkelere Tamam Haklarımızdan Vazgeçtik Demek... Ülke Çıkarlarını Korumamaktir... Vatan Hainliğidir... Maalesef Barış... Gücünü Hissettirmek ile Oluyor... Mavi Vatan ve Amiral Cem GÜRDENIZ Deyip Google Yaz... Nedir Ne Degildir Anlamak Mümkün...

  • Ali09 Ağustos 2020 09:04

    Akdeniz de savaş olabilir. Yunanistan diplomasiden kopuk bir ülke bu yüzden herseferinde kaybeden oluyor diğer cahilleri konuşmaya bile değmez Türk düşmanı tamamı yarın Libya bile değişirse şaşırmamak lazım.

  • anadolu08 Ağustos 2020 22:59

    vur akdenizin gobegine  yumrugunu yikilsin ortalik cihanda sanli turk bayragi  dalgalansin

  • ZELİHA KARAKAŞLI08 Ağustos 2020 20:31

    Bizim Natex önemli değil de bir de yunanistan ve mısır bizim karasularında yaparlar ise işte o zaman şavas olur.

  • ye08 Ağustos 2020 21:30

    yunan +mısır türkiye için her zaman etkisizdir. gözünde büytme. aç da bir nüfüslarına bak. bunlar magazın haber

  • Hasan balci08 Ağustos 2020 20:30

    Allah'ım vatanimiza devletimize ve milletimize yardım eyle

  • Mehmet08 Ağustos 2020 20:13

    Yunan ve mısır liderleri. . Size sesleniyorum. Önce gariban halkinizin aç karnını doyurun. . Sadakalarla ne zamana kadar yaşarsınız. . Sonra aç Halkınız sokaklara dökülür de kaçacak ülke bulamazsınız. ..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Ağustos 2020 19:50

    başımızda iki reis varki her şeyin çok güzel olmasına az yıllar kaldı.

  • Sinan Bey 09 Ağustos 2020 00:19

    Yaşasın Reis. Türkiye şahlanıyor. Yola devam durmak yok.