E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, AB'den uzaklaşıyor---

Türkiye, AB'den uzaklaşıyor

Türkiye, AB'den uzaklaşıyor
08 Kasım 2017 - 17:13 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye'nin Avrupa Birliği kriterlerinden uzaklaştığını söyledi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ikili görüşmelerinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yle mümkün olan en iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz" diyen Juncker, bunun "Türkiye'nin Avrupa'dan şu anda uzaklaştığı" için mümkün olmadığını iddia etti.

Juncker, "Türkiye'nin tekrar Avrupalı olmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

AB SÖZÜNÜ TUTACAK

Bir gazetecinin Balkanlarda Türkiye olmadan güvenlik sağlanmasının mümkün olmadığına işaret etmesinin ardından Juncker, "Türk dostlarımızla ilişkilerimiz konusunda çok açık konuşmak istiyorum. Türkiye'ye sığınmacı programı çerçevesinde 3 milyar euro taahhüt ettik, önümüzdeki yıllarda da 3 milyar euro daha aktaracağız. AB bu sözünü tutacak." dedi.

AB Konseyi'nin Türkiye'ye aktarılacak katılım öncesi fonların yönünü değiştirmeye karar verdiğini belirten Juncker, "Katılım öncesi fonların hacmi azaltılmayacak. Sadece aktarıldığı alanlar değişecek. Fonların daha çok yargı ve sivil toplum alanlarına kaydırılması sağlanacak." açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sultan08 Kasım 2017 23:59

    şimdiye kadar o kriterlere yakınmışız yani :)))

  • Millet 08 Kasım 2017 22:01

    Bu ülkeye kurdukları 90 yıllık düzen değişiyor. Türkiye kölelikten özgürlüğe geçiş yapıyor. ABye uymaması normal. Zaten AB yakında karışır, Almanya bizi tamamen uzaklaştırmak istiyor, Fransa ve İtalya bizimle yaptığı anlaşmaların karşılığını alabilmek için bizden taraf. Ab ab olalı bizi sadece köle olarak gördü, artık ab içinde blokları biz belirliyoruz. Artık siz bizi değil abnin bütün kalıp kalmayacağını düşünün

  • Vatandaş 08 Kasım 2017 21:54

    Adalet isimli vatandaş, Fransa kaç ay ohallle yönetildi ab kriterleri birgün aklına geldi mi?

  • POLAT ALEMDAR08 Kasım 2017 20:38

    TÜRKİYE Yİ YIKMAK İÇİN KİRLİ OYUNLARI SAHNELEYİN BAŞARAMAYIN VE ÜLKEMİZ UYANSIN AYRICA EKONOMİK YÖNDEN GÜÇLENSİN SİZLERE BAŞKALDIRSIN O ZAMAN KÖTÜ İYİ Mİ.YILLARCA ÜLKEMİZİ SÖMÜRÜT DURDUNUZ.SÖMÜRCECİLİĞE ALIŞTINIZ.DEĞĞİLMİ İŞİNİZE GELDİN Mİ İYİ GELMEDİN Mİ KÖTÜ.SİZ KILIÇTAROĞLU GİBİ BİR EMİRERİNİ ARIYORSUNUZ.

  • Mete Alp 08 Kasım 2017 19:59

    Eyy Avrupa Birliği yöneticileri Türk milletini siz Afrikalı mı sandınız? Viyana kapılarına dek giden,dünyaya gücü sayesinde çağ aşan milletten korkun.Siz bize muhtaçsınız.1957 den beri aldatıp bir türlü AB.ye almadınız.Biz de sizin gibi emperyalist Avrupalıları hiç istemiyoruz...Bu böyle biline...

  • Adalet 08 Kasım 2017 19:50

    Darbe yasaları KHK ile yönetilen bir ülkede AB kriterlerinden söz edilemez.

  • D.demirkan 08 Kasım 2017 17:36

    TÜRKİYE UZAKLAŞMIYOR.SİZ UZAKLAŞ TIRIYORSUNUZ.ÇİFTE SITANDART ÇI İKİ YÜZLÜ ADİ ŞEYTANLAR. TÜRK DÜŞMANI HAYVANLAR.SÖMÜRGECİ FAŞİTLER. TÜRKİYE İLE UGRAŞMAKTAN VAZ GEÇİN ARTIK.