E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi ithal eden ilk ülke olabilir---

Türkiye, 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi ithal eden ilk ülke olabilir

Türkiye, 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi ithal eden ilk ülke olabilir
10 Nisan 2019 - 16:31 borsagundem.com

Rus askeri uzman Korotçenko, Washington'un tehditlere devam etmesi halinde Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı Su-57'leri ithal eden ilk ülke olabileceğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Halk Konseyi üyesi, Natsionalnaya Oborona Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İgor Korotçenko, Washington'un askeri ve teknik şantajının kabul edilemez olduğunu, bunun devam etmesi halinde Türkiye'nin Su-57 uçaklarını ithal eden ilk ülke olabileceğini ifade etti. 

'SU-57'LER F-35'LERDEN ÇOK DAHA İYİ'

Türkiye'nin güçlü ve kendine yeten bir ülke olduğunu ve ABD'nin Ankara'yla tebaası gibi konuşmasının doğru olmadığını kaydeden Rus uzman, "Eğer ABD, F-35'leri tedarik etmezse, Su-57'ler Ankara'ya alternatif olarak önerilebilir. Su-57, taktik ve teknik özellikleriyle muharebe kabiliyeti açısından ABD'li muadilini belirgin şekilde geride bırakıyor" dedi.

'RUSYA, TÜRKİYE'DE ÜRETİMİ DE GÖZDEN GEÇİRMEYE HAZIR'

Su-57'nin gelecekte Türkiye için en uygun seçenek olacağı düşünen Korotçenko, "Zira Rus tarafı, uçak satmanın yanı sıra 5. nesil savaş uçağındaki teknolojilerin bir kısmının transfer edilmesi ve Su-57'nin ihracat versiyonunun Türkiye'deki havacılık tesislerinde üretilmesi olasılığını gözden geçirmeye hazır" ifadelerini kullandı. 

'S-400 SEVKİYATININ GENİŞLETİLMESİ İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK'

Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatının genişletilmesini de yorumlayan Korotçenko, şu anda bunun için hiçbir engel bulunmadığının altını çizdi.

'TÜRKİYE FARKLI RUS SAVUNMA KOMPLEKSLERİ ALMAYI DA DÜŞÜNEBİLİR'

Türk ordusunun farklı Rus hava savunma komplekslerine de ilgi gösterebileceğini söyleyen Rus uzman, "Sürekli artan güvenlik tehdidi göz önüne alındığında, Türkiye'nin entegre hava savunma sistemi kurmayı düşünmesi gerekir. Türkiye bunun için Tor-M2 füze kompleksleri almaya düşünebilir. Bu kompleksler, hem Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı hem de Erdoğan'ın daimi konaklama adresini koruyabilir" diye ekledi. (SPUTNIK)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yıldız 11 Nisan 2019 19:26

    Abd den kurtulalım derken rusya nin kucağına oturmayalım. Bir an once kendı milli sanayimizi kurmamız lazım. Titreyip kendimize gelmemiz lazım.

  • hasan11 Nisan 2019 17:58

    su 57 ler f35 den çok çok üstündür.üstelik yarı fiyatına.f35 den vazgeçip su 57 ilk alan ülke olmalıyız.ve sonrada örtak üretime geçmeliyiz.abd ye güven olmaz.her an ambargo uygulayabilir.ayrıca s 400 leride örtak üretimle üretmeliyizki bağımlılık olmasın hiç kimseye.

  • Mehmet11 Nisan 2019 15:38

    su 57 beka meselesidir s 400 de... israil olur da Türkiye mize saldırırsa elimiz kolumuz bağlı olsun. amaç o şimdi... planları şu olmalı: 1 Türkiyeyi  karıştır 2. ekonomisini zayıf düşür 3. israil üzerinden saldır.

  • mehmet11 Nisan 2019 12:56

    F 35 leri verseler bile en az 5 filo SU 57 alınmalı :) bu gün abd bize saldırsa hiç bir american uçağı onlara karşı çalışmaz direk teslim yani adam zaten bu sebeple S 400 almayın diye tutturuyor demek ki yakın zamanda saldırmayı planlıyor hatta kağıt üzerinde çalışmaya başlamış bile yarın filmini çeker sonraki yıl da güm :'( 

  • Yunus Öztürk11 Nisan 2019 11:23

    Su 57 Zaten millet f35 istemiyor Ruslardan alalım daha iyi

  • Güçlü Türkiye11 Nisan 2019 10:40

    Bunu herkes açık ve net bilmektedir ama yinede yazayım ABD hiçbir zaman Türkiye'nin dostu olmadı olamaz. Rusya ile ilişkilerimizi güçlü tutmamız gerekmektedir.

  • Orhun Batur11 Nisan 2019 09:34

    1- usa kesinlikle düşmandır. 2- f35 maliyeti henüz geliştirmeleri bitmemiş haliyle çok yüksek.Daha dün japonya uçuşlarını durdurdu. 3- Biz 6. Nesil savaş uçağı yapacaksan teknik üstünlüğü olan ve daha az maliyetli SU57 ye acilen proje ortağı olmalıyız.

  • Deniz Özsoy 11 Nisan 2019 04:14

    Ruslar, Türkiye de geçmişte de bir çok ağır sanayi yatırımı yapmıştır. ABD nin gerçek bir yatırımı yoktur Türkiye'de. Teknoloji transferi şartı ile bütün Rus ağır sanayi ve savunma üretimi ülkemizde yapılmalıdır.

  • JBT 11 Nisan 2019 00:02

    Su 57 şerden çok alalım.uçalım göklere.

  • Temel Günaydın 10 Nisan 2019 23:03

    ABD-İsrail'in tek amacı,S400 'leri alan bir Türkiye'nin dış politikada daha bağımsız bir dış politika izlemesine neden olmasıdır.Hava sahasını tam kontrol eden ve çevre ülkelerin hava sahasına müdahale edebilecek bir Türkiye,bölgede söz sahibi olur ve ciddiye alınmak zorunda kalınır. Haaaa,bir de İsrail ile gerilimli dönemlerden geçen bir ülkenin,hava sahasını tam kontrol eden ve isteyince patriotlar gibi köreltemeyeceği bir sisteme sahip olması en son isteyecekleri şeydir.

  • ŞEYTANIN ÜLKESİ ABD 10 Nisan 2019 22:52

    ŞEYTANIN ÜLKESİ ABD

  • ALAATTİN CAMGÖZ10 Nisan 2019 22:14

    ülkemizdeki tarih boyunca pislikleri abd yapmıştır.tüm ölen şehitlerimizi taşoren kullanarak yaptırmıştır.bunu artık sağır sultan bilmektedir.ülkemizdeki tüm ağır sanayi yi ruslar kurmuştur.abd ise gazoz fabrikası yapmıştır.abde hep dibinizi oymuştur.o yüzden acilen uçak, tank , uzun menzilli füzeler hatta küçüçük bir ülke olan israil de 100 tane atom bombası var iken bize rahat yok.gekir ise atombombalarının üretimlerinide yapmalıyız.abd bize hayır yoktur.hep nato kozunu oynayarak bizi kontrol ediyor ve bizim batmamızı ve parçalanmamızı istemektedir.

  • yani..11 Nisan 2019 10:57

    yaşasın kominizim mi demek istiyorsun :D filo gelince namaz kılanlardan sanıyordum seni :D hahahah  her yıl başka telden çalıyorsunuz. duruma göre kanka, yada küscülük oynuyorsunuz. Arap mantı da böyle.. :D lak lak lak icraat yok. okur üfler gavur malı alır kullanır tarihlerinde öyle yani. üretmez,ürettirmez

  • Kamil10 Nisan 2019 22:07

    Dostluk karşılıklı menfaatleri içerir ve her iki taraf ta bundan kârlı çıkar. İlişkiler böyle güçlenir. Rusya bu sunduğu imkanlar ile dost ülke özelliklerini baya taşıyor ve bize gayet güzel imkanlarıni sunuyor. Ancak ABD böyle davranmiyor, aksine yanımızda Suriye sinirimizda bizimle çalışmak yerine gidip bizim terör örgütü dediğimiz terör grupları ile çalışıyor ve onlara silah temin ediyor. Artı o silahlarin bize karşı kullanıldığı oluyor. Soylemenize rağmen yinede devam ediyor. Projesine ortak olduğumuz F35 uçaklarını vermek istemiyor ve ambargo uygularim deyip bize gözdağı veriyor. Müttefik lik bunun neresinde ben göremiyorum. Ayrıca Rus silah savunma sistemleri ve daha uygun ve daha iyi özellikleri var. Amerika s400 almamızı istememesi nin sebepleri hep sudan bahaneler. Bunu herkes biliyor. Amerika'nın dediğini tamamen yapan kukla bir ülke olmasını istiyor. Güney Kıbrıs Rum kesimi gaz buluyor ve gidip onları destekliyor

  • Batuhan10 Nisan 2019 21:44

    Rusya Türkiyeye büyük önem veriyor çünkü Akdenize açılan kapı kaybetmek istemez.Türkiye gibi yeni bir müttefik kazanması karşılıklı menfeaatlere de dayanıyor.Ekonomik pazar gelişecek , turizm gelişecek karşılıklı ticari ilişkiler her iki taraf da için gerçekten çok cazip.Yani okyonus ötesi bir ülkeyle nereye kadar bakın çelik ticaretine  bile yaptırımlar konuldu yani ABD ve Türkiye ilişkilerinde okyonus engeli var , mesafe engeli var.Yani Ruslar domates alıyor tavuk sebze vs.Rus turistler geliyor aynı şekilde biz doğalgaz alıyoruz yani abd ile ilişkiler ticaret sınırlı kalıyor.

  • Abuzer kömürcü10 Nisan 2019 21:35

    Ruslara güven olmaz

  • Nihat10 Nisan 2019 21:23

    Rusya nın soğuk savaş döneminden kalma bazı katı ve acımasız  derin katmanları olsa da Amerika nın yanında ak kaşık gibidir. Özellikle Putin in liderliği ileride Dünya barışına katkıları çok konuşulacaktır.  Bir düşünsenize  Amerikanın tahriklerine kapılan birisi olsaydı Dünya kan ve ateş olurdu. Yine de bu ihtimal uzak değil.

  • hakan10 Nisan 2019 20:57

    bu ruslar cok bonkor oldular ne varsa verırız dıyorlar hayırmı sermi bilemedım

  • mzd10 Nisan 2019 20:46

    yemişim usa yı 

  • mali10 Nisan 2019 20:22

    Uluslarası ilişkilerde dost yoktur, karşılıklı menfaatler vardır. ABD bizi Rusya'ya mecbur kılıyor. Biz de gece gündüz çalışarak bağımlılığımızı azaltacağız başka yol yok!

  • erol g.10 Nisan 2019 20:21

    GÜZEL TEKLİFLER DEĞERLEMEYE TABİ OLMALI HEMEN HAYIR DENMEMELİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ KIYAMETE KADAR VAR OLACAKSA ORTAK ÜRETİM TEKLİFLERİNE DE AÇIK OLMALI KESİNLİKLE %100 MİLLİ ÜRETİMİZ DE OLMALI BÖYLECE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATARIZ MÜTTEFİKLERİMİZ/DOSTLARIMIZ DA DAHA GÜÇLÜ OLURLAR

  • KILIÇ10 Nisan 2019 19:44

    ABD HAYDUTLARINA BOYUN EGECEGİMİZİ SANILIYORSA YANILIR RUSYA GERÇEK DOSTULUGUNU GÖSTERMİŞDİR .

  • Ege10 Nisan 2019 18:58

    Mevlüt uysal geriye dönüp bakın melih gökçek kazandığı zaman neden hukuki demediniz işinize geldıgi gibivyorum yapıyorsunuz

  • Murat10 Nisan 2019 20:05

    Konu ile ne alakasi var. Yazmis olmak icin mi yazdin

  • Ufuk10 Nisan 2019 17:19

    2020 sonuna kadar bir şekilde iki tarafı da oyalamak lazım. 2020 de ABD seçimleri var. Aynı politikalar devam eder ise dünyada ayrışma başlar, ABD yanlıları ve onun yanında olmayanlar şeklinde İngiltere'nin tarafı da önemli.  Rusya, Çin ve Avrupa Birliği bir grup, ABD yanlıları diğer grup olur. Ekonomik olarak bakarsak ABD doları kendi basıyor, ham maddeleri dolar ile fiyatlıyor ve ABD şirketleri ister istemez mukayeseli üstünlüğe sahip oluyor. Dünya parasını basan ülkenin liberal politikaya sadık kalması gerekir ama korumacılık ve tehdit politikaları başladı.. Dünyanın selameti açısından sürdürülemez bir durum, kısa bir süre sonra finans sisteminin bir anda çökmesi artık ihtimal dahlinde.

  • rusya..10 Nisan 2019 16:49

    ABD Türkiye yi gelecekde illakihedef alacak. Rusyada bu durumda güçlü türkiye den yana. Rusya ile Türkiye arasında sorun yok bi şekilde yaşayıp gidiyoruz. Rusya o bakımdan orta doğuda Türkiye ile iyi ilişkiler peşinde. Ama abd terör örgütleri ve ülkemizdeki kürt kökenli kardeşlerimizide etkileyip mikser peşinde. rus uçakları çok iyi donanımlı.f-35 lere yakın özelliklerde. Rusya abd ye  yoksa nasıl kafa tutsun ? hem uçak..hem tank..hem uydu..hem gemi..hem denizlatı.. özellikleri ile ? rus malıda kaliteli.

  • emekli10 Nisan 2019 16:49

    daha iyi olur