E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye 2016'da daha yüksek oranda büyüyecek---

Türkiye 2016'da daha yüksek oranda büyüyecek

Türkiye 2016'da daha yüksek oranda büyüyecek
21 Kasım 2015 - 15:10 borsagundem.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, işsizliğin azalacağı, istihdamın artacağı, ekonominin daha iyiye gideceğini söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, AK Parti Gölcük İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda, 7 Haziran seçiminde vatandaşların verdiği mesajı iyi okuduklarını, bundan dolayı 1 Kasım seçiminde yeniden iktidar olduklarını dile getirdi.

'TÜRKİYE, 2016'DA DAHA YÜKSEK ORANDA BÜYÜYECEK'
Kasım ayına ilişkin dün açıklanan tüketici güven endeksini de değerlendiren Işık, "Halkımız artık geleceğine güvenle bakıyor. Artık hane halkının geleceğe bakışı daha olumlu. Artık işsizliğin azalacağı, istihdamın artacağı, ekonominin daha iyiye gideceği yönündeki kanaat ve güven daha da artmış durumda. Türkiye 2016'da göreceksiniz bugünkü tahminlerden daha yüksek büyüme gösterecek" diye konuştu. Türkiye'nin 2016'da üretimi, ihracatı ve istihdamının daha da artacağını vurgulayan Işık, siyasi istikrar sağlanınca ekonomik istikrarın da yakalandığını anlattı.

'YÜZÜMÜZÜN AKIYLA GÜZEL BİR G20 ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRDİK'
Işık, şöyle konuştu: "Hepimizi gururlandıran tabloları hep beraber yaşadık. Türkiye'nin bu kadar güçlü bir organizasyon kabiliyetini bütün dünyanın görmüş olması, kendini bu topraklara ait hisseden herkesi gururlandırdı. Kusursuz bir organizasyonla Türkiye'nin hangi noktadan hangi noktaya geldiğini gösterdi. Terör tehdidinin en üst noktada olduğu bir dönemde en küçük bir problem olmadan, ki terör örgütlerinin hedefinde olan bütün liderler Antalya'daydı, hem organizasyon, güvenlik ve içerik açısından belki bugüne kadar yapılan en kritik G20'yi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sayın Başbakanımızın da katılımıyla gerçekten Türkiye'nin yüzünün akıyla çıktığı güzel bir G20 organizasyonunu gerçekleştirdik. Bunda 1 Kasım sonuçlarının büyük payı var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32321 Kasım 2015 16:08

    bu ülkede siyasetçi baz alındığında makximum yaşlılık sınırı yokmu.60 yaş üzeri nakadar sağlıklı düşünebilir ve siyaset yapabilir haa.uleenn şu siyasetdeki gelişmeleri takip ederken bil insan aptal oluyor piskolojisi bozuluyor sağlıklı düşünemiyor......

  • KARTALY32321 Kasım 2015 16:04

    bır ülke düşünün siyasi ve ekonomi bilgisinin yeterli olup olmadığının araştırmasını dahi yapmadan 3.5 secmen oyu ve azda olsa tiçaret şan şöhret cevresi var diye kıçındaki kıla kadar beyazlamış adamın miyadı dolmuş düşünmekde hatta ayakda durmakda zorluk çekenleri bile siyasi kurmaylar baz alındığında görev alsın.ohha diyorum çüşş.emekli ol be.genç beyinler aklı başında düşünenler hayat dolu hayatdan gelecekden umut edenler sevenler bu ülkenin siyaset kurmaylığını yapsın.