E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkeş'in ihracına hükümetten ilk tepki---

Türkeş'in ihracına hükümetten ilk tepki

Türkeş'in ihracına hükümetten ilk tepki
06 Eylül 2015 - 17:12 borsagundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, MHP'den ihraç edilmesiyle ilgili konuştu

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, MHP'den ihraç edilmesiyle ilgili; "Babasının kurduğu MHP'den, babasının devlet misyonuna uygun davranarak kaosa değil, millete ve devlete hizmet etmeyi tercih ettiği için ihraç edilmesi ibretlik bir olaydır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bugün Konya'ya gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Bakan Topçu ilk olarak Konya Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Fahri Oluk, tablo hediye etti. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Topçu, son dönemlerde artan terör olaylarında Konyalı polis ve askerlerin şehit düşmesi nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'na ziyaret etti. Bakan Topçu daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi.

Bakan Topçu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in partisi MHP'den ihraç edilmesiyle ilgili soruya, konunun ibretlik bir olay olduğunu belirtti. Tuğrul Türkeş'in ihraç edilmesini demokrasi açısından üzüldüğünü ifade eden Topçu; "Babasının kurduğu MHP'den, babasının devlet misyonuna uygun davranarak kaosa değil millete ve devlete hizmet etmeyi tercih ettiği için ihraç edilmesi ibretlik bir olaydır. Siyasi hayatımız açısından çok kıymetli bir değerin böyle bir çırpıda harcanmak istenmesi normal bir ruh halinin yapacağı işler değildir. Bu ihraç kararının siyasi olarak millet nazarında kıymeti harbiyesi yoktur. Siyasi partilerin genel başkanlarının iki dudağı arasında hareket etmesi de sivil ve demokratik hayatımız açısından oldukça sakıncalı bir durumdur. Devletin birliği ve milletin beraberliğini her türlü parti çıkarının önünde gören milliyetçi, ülkücü çevreler bu ihraç kararını yok hükmünde sayacaktır. "dedi.Bakan Topçu, kaosa değil, millete hizmet için bakanlık teklifini kabul ettiğini belirterek, "Bizim, milliyetçilik anlayışımızda devlet ve milletin işlerini kolaylaştırmak vardır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPTUĞ06 Eylül 2015 17:34

    Tuğrulun ağzı dili yokmu sen yaverimisin sende pek temiz değilsin konuşmada yarın sokağa çıkacak yüzün olsun.