E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell'in tahkimdeki hisse davasında flaş karar---

Turkcell'in tahkimdeki hisse davasında flaş karar

Turkcell'in tahkimdeki hisse davasında flaş karar
01 Ağustos 2016 - 10:19 borsagundem.com

Rus milyarder Fridman'ın sahip olduğu Turkcell hissedarı LetterOne'dan yapılan açıklamada, Londra'daki tahkim mahkemesinde görülen Turkcell davasını şirketin kazandığı belirtildi

Turkcell'in hissedarlarından Alfa Telekom Turkey'in yatırımlarını yöneten çatı yatırım şirketi Letterone, Turkcell hisseleri için Londra'da devam eden davayı kazandıklarını duyurdu.

BussinesHT'de yer alan habere göre, Rus milyarder Mikhail Fridman'ın sahip olduğu şirketten yapılan açıklamada Çukurova'nın 60 gün içinde hisselerini satma ya da alma kararını vermesi gerektiğini belirtildi.

Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesi Turkcell Holding'e, yüzde 13,07'si Teliasonera'ya ait, yüzde 35,88'i ise halka açık. Turkcell Holding ise yüzde 53'ü Cukurova Telecom Holdings (CTH), yüzde 47'si Teliasonera'da bulunuyor. Altimo'nun CTH'de yüzde 49 hissesi bulunuyor.

Turkcell'de TeliaSonera'nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37,3, Alfa'nın ise yüzde 13,22 hissesi bulunuyor.

Çukurova Grubu, Alfa Grubu'na rehinli dolaylı Turkcell hisselerinin geri alımı için 2014'te Ziraat Bankası ile kredi sözleşmesi imzalamış ve Alfa Grubu'na 1,604 milyar dolarlık borcunu ödemişti. Bu kredi karşılığında söz konusu yüzde 13,76'lık pay Ziraat Bankası'na teminat olarak verilmişti.

Çukurova Grubu, Alfa'nın CTH'deki hisselerini almak üzere teklif yapmış ancak Alfa bunu reddederek 2014 sonunda Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde hukuki süreci başlatmıştı.

Alfa Telecom Turkey ise 2015 Mart ayında CTH'nin, Çukurova grubu şirketlerinden Cukurova Finance International'a ait olan ve Ziraat Bankası'na ipotekli yüzde 13,76 Turkcell İletişim hisselerini satın almak için 2,8 milyar dolar teklif etmişti.

Turkcell yatırıma yüklenecek

 

Turkcell'den geri alım programı açıklaması

 

Turkcell küçük yatırımcıları mağdur etmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • analist01 Ağustos 2016 18:28

    karamehmet bu parayı ödeyemez teminat olarak ziraat bnksına verdği genel enerji hisseleri 5de bir oranında düştü. tahminen ruslar bunu alırlar ziraatin üstündende yük kalkar ziraat kamu kuruluşu alacağını sanmam rusya ile ilişkilde iyiye gidiyor tcell de bu rakkamlarda kalmaz bekleyene