E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTurkcell'i model portföyünden çıkardı---

Turkcell'i model portföyünden çıkardı

Turkcell'i model portföyünden çıkardı
26 Mayıs 2014 - 10:16 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Turkcell'i 'Endeksin Üstünde Getiri' beklediği hisseler listesinden çıkardı

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Turkcell’i 29 Mayıs’taki genel kurul toplantısında temettü onaylanma ihtimalinin azaldığını düşünerek hisse üzerinde kısa dönemde baskı beklentilerine paralel olarak model portföyden çıkardıklarını kaydetti.   

Raporda şu değerlendirme yapıldı:   

"Turkcell’i endeksin üstünde getiri beklediğimiz hisseler listesinden çıkarıyoruz.   
TURKCELL (TCELL TI, 12.70 TL) AL, Hedef 14.53TL   
Turkcell’i 29 Mayıs’taki genel kurul toplantısında temettü onaylanma ihtimalinin azaldığını düşünerek hisse üzerinde kısa dönemde baskı beklentimize paralel olarak model portföyden çıkarıyoruz. Teliasonera ABD Mahkemesi’ nin 25 Nisan’da Çukurova lehine verdiği kararı temyiz etti. Bu durum prosedür gereği olup mahkeme kararını değiştirmesini beklemiyoruz, fakat bu yaklaşım Teliasonera’nın potansiyel temettü dağıtımına ilişkin olumlu ifadelerine rağmen mevcut durumdan hoşnutsuzluğunu gösteriyor. Daha önemlisi, bu durum Altimo’nun Çukurova’yı finansal olarak baskı altında tutmaya devam etmesi için gelecek genel kurulda da temettü dağıtımını engellemesine yol açabilir. Çukurova’nın Altimo’ya ödeme yapmak için ABD Mahkemesi’nin kararından 60 gün sonraya kadar vakti var (25 Haziran) fakat Çukurova yeni gelişmeler neticesinde bu sürenin uzatılması talebi ile İngiliz Yüksek Mahkemesi’ne başvurabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 76,55
En Yüksek: 77,95
En Düşük: 74,95
Değişim 1,59 %
FK: 13,41
PD / DD: 1,38
İşlem Hacmi 2.995.342.454
Toplam Adet: 39.142.616
Ağırlıklı Ort.: 76,46
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)