E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell'den ödeme sistemlerine yatırım: Hisse satıyor---

Turkcell'den ödeme sistemlerine yatırım: Hisse satıyor

Turkcell'den ödeme sistemlerine yatırım: Hisse satıyor
04 Kasım 2021 - 17:40 borsagundem.com

Turkcell, Paycell markasıyla bilinen bağlı ortaklığı ödeme ve elektronik para hizmetleri şirketinde kısmi hisse satışı alternatiflerini değerlendirmeye karar verdiğini ve JPMorgan'a yetki verileceğini KAP'a açıkladı.

Turkcell, Paycell markasıyla ödeme çözümleri sunan bağlı ortaklığı Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'nin mevcut ve farklı pazarlarda büyümesini hızlandırmak adına hisse satışını değerlendirecek.

Paycell'in iş hacminin büyütülmesi stratejisi kapsamında, şirkete kaynak sağlanması amacıyla kısmi hisse satışı alternatiflerini değerlendirmesi için yatırım bankası J.P. Morgan Securities yetkilendirildi.

Şirketten yapılan KAP açıklamasında potansiyel yatırımcılarla görüşmelerin bu ay itibarıyla başlatılacağı belirtildi.

KAP açıklaması şu şekilde:

Şirketimizin Yönetim Kurulu, Paycell markasıyla yenilikçi ödeme çözümleri sunan bağlı ortaklığımız Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'nin mevcut ve farklı pazarlarda büyümesinin hızlandırılarak iş hacminin büyütülmesi stratejisi kapsamında, şirkete kaynak sağlanması amacıyla kısmi hisse satışı alternatiflerini değerlendirmeye karar vermiştir. Satış sürecinin yönetimi için yatırım bankası J.P. Morgan Securities plc'ye yetki verilecek olup, potansiyel yatırımcılarla görüşmeler bu ay itibarıyla başlatılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 74,85
En Yüksek: 75,45
En Düşük: 73,50
Değişim 2,18 %
FK: 13,12
PD / DD: 1,35
İşlem Hacmi 2.383.589.601
Toplam Adet: 31.896.733
Ağırlıklı Ort.: 74,54
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan04 Kasım 2021 18:27

    Telekom'un bankası vardı tam işletemediler, şimdi geri plandadır. Turkcell bir banka lisansı alıp onun üzerinden yapar ise bu iş tutar, bankasız zor ve anlamsız, zaten bankalardan otomatik ödeme var.  Kredi kartı POS komisyonu vs banka olmadan kurtarmıyor. Bu arada bankalar aidat ödeme vs işlerinde hep hesap sahibi olmayı ön planda tutuyor, kredi kartı ile ödeme almayınca fintechlere alan açıyorlar.