E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell'de kriz bayram sonrası çözülecek---

Turkcell'de kriz bayram sonrası çözülecek

Turkcell'de kriz bayram sonrası çözülecek
03 Ağustos 2013 - 09:09 borsagundem.com

Torba Yasa’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte, gözler yönetim krizi yaşanan Turkcell ve SPK'da

Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK), halka açık şirketlerin yönetimine gerekli durumlarda üye atama yetkisinin de verildiği Torba Yasa’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra dün resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte, gözler yönetim krizi yaşanan Turkcell ve SPK’ya çevrildi.

SPK dün yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, gerekli durumlarda halka açık şirketlerin yönetimine müdahale etme hakkı verilen Yatırımcı Tazmin Merkezi’nin (YTM) resmi websitesini kullanıma açtığını duyururken, bir süredir yönetim kurulu krizi yaşanan Turkcell’e ilişkin süresi dolan üyelerin yerine yeni üye atanmasıyla ilgili bir haber gelmedi. Kuruma yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Turkcell’de yeni yönetim kurulu üylerinin atanmasının da Ramazan Bayramı sonrasına bile kalabilir. Hürriyet'in haberine göre SPK’nın ayrıca yabancı yatırımcıları ürkütmemek için Turkcell’in yönetimine müdühalede bulunmayı tercih etmediği, şirket yönetimine en uygun adayları belirlemekte kararlı olduğu vurgulanıyor. 

EKONOMİ YÖNETİMİ ONAYI

SPK yönetiminin, uzun zamandır temettü dağıtım kararı alınamayan ve bu yılın ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklamayı da üye ataması sonrasına erteleyen Turkcell’deki yönetim boşluğunu bir an evvel bitirmeyi istediği biliniyor. Ancak atanacak yeni üyelerin belirlenmesinde henüz bir netlik oluşturulamadığı belirtildi. Ankara kulislerinde atanacak üyelerin ekonomi yönetimi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bilgisi dahilinde belirleneceği ve bu nedenle atamaların bayram sonrasına sarkabileceği konuşuluyor.
SPK’nın aslında Turkcell yönetimine atayacağı üyeleri son olarak dün yürürlüğe gören Torba Yasa Cumhurbaşkanı Gül’ün önünde onay beklerken belirlediği, ancak son dakikada çıkan bir pürüz nedeniyle söz konusu isimlerin atanamadığı konuşuluyor.

İŞİN RENGİ DEĞİŞTİ

Ankara kulislerinden edinilen bilgiye göre; SPK, içki satışıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı bir önceki Torba Yasa’ya son dakikada eklenen, TMSF, BDDK, EPDK, BTK, TAPDK gibi üst kurul üylerinin şirketlere yönetim kurulu üyesi olmasıyla ilgili maddeye dayanarak Turkcell için finans ve şirket yönetimi konusunda deneyimli üst kurul üyelerinden bazı isimler belirledi. Ancak Torba Yasa’daki üst kurul üyeleriyle ilgili madde yakından incelendiğinde, işin rengi değişti.

Turkcell’i herkes ister

SPK’ya yakın kaynaklar, Ankara kulislerinde üst kurul üyeleri dahil, hükümete yakın ve profesyonel iş yaşamı deneyimi olan birçok ismin, Turkcell’e atanmak konusunda bazı telkinlerde bulunduklarını belirtiyor. Adayların ‘Turkcell iyi bir yer, herkes Turkcell yönetimine atanmak ister’ dediğini belirten kaynaklar, SPK’nın ise, bu konuda çok titiz bir çalışma yürüttüğünün altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyaset ticaret03 Ağustos 2013 23:46

    Türkcel in yönetim kurulunda zaten 3 eski bakan yok mu? Ama onlar devleti ve milleti değil , patronlarını temsil ediyor. Temettü dağıtılması lazım. Yerli yabancı mevzu değil . Satarken bunları neden düşünmediniz.

  • ee03 Ağustos 2013 19:37

    Faik çıtlak,hadi teliasonerayı şimdi kurtar da görelim.Ayakcılıkdan kıyakcılığa.

  • vurgun03 Ağustos 2013 15:48

    vurgunculara karşı birazcık kılınız kıpırdasa