E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell yatırıma yüklenecek---

Turkcell yatırıma yüklenecek

Turkcell yatırıma yüklenecek
29 Temmuz 2016 - 05:52 borsagundem.com

Turkcell, operasyonel yatırım planını revize ederek 3.5 milyar TL’ye çıkarırken, 700 milyon TL daha fazla yatırım yapacağını duyurdu. Genel Müdür Terzioğlu, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi

İletişim firması Turkcell, ‘Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz’ diyerek operasyonel yatırım planını yüzde 20’den yüzde 25’e revize ettiğini açıkladı. Daha önce gelirinin yüzde 20’sini operasyonel yatırımlara ayırma kararı alan firmanın, revize kararı fazladan 700 milyon lira daha yatırım yapması anlamına geliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “Turkcell, yaklaşık 2.8 milyar lira operasyonel yatırım yapacaktı. Revizenin ardından Turkcell’in 2016 operasyonel yatırımlarının yaklaşık 3.5 milyar lira olması bekleniyor” denildi.

Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu, 2016 yılı ikinci çeyrek rakamlarını da açıkladı. Firma yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.6 büyüme sağlayarak 3 milyar 358 milyon TL gelir elde ettiğini belirtti. Açıklamada, “Yılın ilk yarısında, grup gelirlerinin yüzde 90’ını oluşturan Turkcell Türkiye’de yüzde 8.9 büyüme ve yüzde 31 faiz ve vergi öncesi kar (FAVÖK) marjı kaydedildi. Yılın ilk 6 ayında ise Turkcell Grubu yüzde 8.4 büyüme ile 6 milyar 584 milyon TL ciroya, yüzde 5.7 artışla 2 milyar 31 milyon TL FAVÖK ve yüzde 30.8 FAVÖK marjına ulaştı. Turkcell’in, 2016’nın ilk altı ayındaki grup net kârı ise yüzde 14.7’lik artışla 979 milyon TL oldu” bilgisi paylaşıldı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 2016 yılı için yüzde 8-10 olan gelir büyümesi ve yüzde 31-33 aralığında olan FAVÖK marjı beklentilerini koruduklarını söyledi. Terzioğlu, “2016 yılının ilk yarısında Türkiye’de telekom pazarını yeniden şekillendiren 4.5G yatırımlarına odaklandık. Yatırımlarımızı daha da hızlandırarak 4.5G’de Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık yüzde 82 nüfus kapsamasına ulaştık” dedi.

Gelire oranı % 25

Bugün itibarıyla 4.5G abone sayılarının 16 milyona ulaşırken, 4.5G şebekesi üzerinden taşınan data trafiğinin de yüzde 23 olduğunu dile getiren Terzioğlu, “Hızlanan 4.5G yatırımlarımızla birlikte ilk altı ayda operasyonel yatırım harcamalarımızın gelire oranı yüzde 23 olarak gerçekleşti. Yılın geri kalanında da yatırımlarımızı hız kesmeden yapmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda, 2016 yılı için daha önce yüzde 20 olarak açıkladığımız Turkcell Grup operasyonel yatırım harcamalarımızın gelire oranı beklentimizi yüzde 25 olarak güncelliyoruz” diye konuştu.

Terzioğlu, son günlerde ülkemizde yaşananların bir kez daha kesintisiz iletişimin ne denli önemli olduğunu açıkça ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Bu zor zamanlarda iletişim altyapımızı güçlü ve ayakta tutarak halkımızın doğru bilgiyi zamanlı almasını sağlayıp üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık” ifadesini kullandı.

‘Bu döneme tedbirli girdik’

Türkiye’yi ve sektörü önümüzdeki dönemde daha aydınlık günlerin beklediğine yürekten inandıklarını ve piyasaların güçlü duracağını düşündüklerini ifade eden Kaan Terzioğlu, şunları söyledi: “Turkcell olarak bu döneme tedbirli giriyoruz.
Önümüzdeki üç yıl için yatırım ve genişleme amacıyla yeterli finansman kaynaklarımızın bulunması, kur riskine karşı aldığımız çeşitli aksiyonlar ve her daim disiplinli finansal politikalarımız neticesinde bu süreci iyi yönetiyoruz. Müşterilerimizin sunduğumuz hizmetlere olan taleplerinin de bu süreçten olumsuz etkilenmediğini gözlemliyoruz.”

Faturalı abone sayısında artış

- Yılın ikinci çeyrek sonuçlarına göre, Turkcell’in faturalı, fiber ve dijital servislerde müşteri kazanımı devam etti. Faturalı müşteri sayısı geçen yıla göre 956 bin arttı ve müşteri bazının yüzde 52’sine ulaştı. Sabit tarafta fiber müşteri sayısı yıllık bazda 148 bin artışla 965 bine ulaşırken, toplam sabit müşteri sayısı 1.6 milyonu aştı.

- Dijital servislere yoğun ilgi bu çeyrekte de devam etti. BiP, Turkcell TV+, Akıllı Depo, Goller Cepte, fizy, Hesabım, Dergilik ve Turkcell Akademi uygulamalarını indiren müşteri sayısı 12.5 milyondan 31 milyona yükseldi.

- Yakınsama stratejisi kapsamında mobil tarafta ses, data ve servislerden her üçünü kullanan müşteri oranı yılın 2. çeyreğinde 3 puan artarak yüzde 20’ye ulaşırken, sabit tarafta TV’li servis kullanan müşteri oranı 3 puanlık artışla yüzde 33 oldu.

- 192 ülkede 8.9 milyondan fazla indirilen BiP üzerinden artık her yöne arama yapılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)