E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell hisseleri yüzde 3 primli---

Turkcell hisseleri yüzde 3 primli

Turkcell hisseleri yüzde 3 primli
05 Temmuz 2013 - 11:39 borsagundem.com

Türkcell hisseleri dünkü kapanışa göre yüzde 3.15 prim yaptı

Borsa İstanbul'da işlem gören Turkcell hisse senetleri İngiliz Yüksek Mahkemesi’nden (Privy Council) gelen açıklama ile dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 3,15 oranında yükseliş kaydetti.
Dün, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in AA Finans Masası'nda yaptığı açıklamalar ile pozitif seyreden ve günü yüzde 1,83 oranında yükselişle tamamlayan Turkcell hisse senetleri, bugün de ortaklar arasındaki anlaşmazlığın görüldüğü İngiliz Yükesek Mahkemesi Privy Council'in 9 Temmuz'da kararını açıklayacağını duyurması ile dünkü kapanışa göre yüzde 3,15 oranında değer kazandı.
4 Temmuz perşembe günü 11,10 liradan kapanan Turkcell hisseleri, ortaklar arasında anlaşmazlığın çözülebileceği ve üç yıldır yapılamayan şirket Genel Kuru'unun yapılabileceği beklentisinin artmasıyla bu dakikalarda yüzde 3,15 oranında değer kazanarak 11,45 liraya yükseldi.
Borsa İstanbul'da işlem gören Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin ortaklarından Rus Altimo ile Çukurova Holding arasında Privy Council'de devam eden davanın sonuçlanması ile ortaklar arasında hisse ve temsil sorununun da çözümlenmesi bekleniyor.
Privy Council önceki oturumunda, Altimo'nun Turkcell hisselerine el koyma hakkına sahip olduğunu ancak Çukurova'nın koşulları karşılayıp krediyi geri ödemesi durumunda hisselerini geri alması için olanak tanınması kararını vermişti.
Turkcell'de ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle çoğunluk sağlanamadığından üç yıldır genel kurul yapılamıyor ve temettü dağıtılamıyor.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, ortaklar arasında anlaşmanın sağlanarak en kısa sürede Genel Kurul'un yapılabilmesini ve bir an önce yatırımcılara temettü dağıtmayı istediğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)