E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTURKCELL BİLANÇO AÇIKLAMA TARİHİNİ ERTELEDİ---

TURKCELL BİLANÇO AÇIKLAMA TARİHİNİ ERTELEDİ

TURKCELL BİLANÇO AÇIKLAMA TARİHİNİ ERTELEDİ
05 Kasım 2009 - 09:20 borsagundem.com

TCELL 2009/09 mali tablolarının açıklanma tarihini teknik nedenlerden dolayı 12 Kasım 2009’a erteledi (bugün açıklanması bekleniyordu).

Yurtiçi hafif ticari araç satışları Ekim’09’da sürpriz bir şekilde geriledi. Binek araç satışları ise beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşti. Hafif ticari araç segmentinin teşviklerin sona ermesinden çok daha olumsuz etkilendiği görülüyor. TOASO ve FROTO bu segmentteki en önemli iki üreticidir. 4ç09 araç satışı performansının TOASO için TL5.4 olan hedef fiyatımıza çok önemli bir etkisi olmayacaktır. Ayrıca 2010 yılı içinde %6 daralma öngörmekteyiz. Yurtdışı gelişmelere bakarsak, Fed faiz oranlarını değiştirmedi ve faizleri uzun bir sure değiştirmeyeceğini yineledi. Piyasalar Fed’in Temmuz’10’dan önce faiz arttırmasını beklememektedir. 2009/09 Mali Tablo Açıklamaları - ASYAB TL220mn konsolide olmayan net kar açıkladı (geçen yıla göre %36 artış, beklentiler dahilinde). F/K: 9.2x, PD/DD: 1.7x, Özsermaye Karlılığı: %19. - ADNAC TL7mn net kar açıkladı (geçen yıla göre %26 azalma). 3ç09’da güçlü performans: Şirketin VAFÖK marjı %34.7’ye yükseldi (3ç08’de %27.4, 2ç09’da %27.3) ADANA (A-sınıfı hisseler) F/K: 9.1x, FD/VAFÖK: 10.5x.; ADBGR (B-sınıfı hisseler): F/K: 7.5x, FD/VAFÖK: 8.6x; ADNAC (C-sınıfı hisseler): F/K: 9.3x, FD/VAFÖK: 8.8x. Haberler - BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Kıbrıs’ta yapılan adada birleşme görüşmelerini iyi bir gelişme olarak gördüğünü söyledi. Kıbrıs sorunu AB sürecinde önemli engellerden birisi durumundadır. - Kıbrıs Rum Kesimi’nde bazı yerleşikler Türkiye’yi ve KKTC’yi Kıbrıs’taki mülkiyet hakları ihlalleri iddiasıyla $1 trilyon’luk tazminat davası açtı. Bu tür davalar adada birleşme süreci açısından olumsuz tesirler yaratabilir. Şirket ve Sektör Haberleri - OTOMOTİV: ODD verilerine göre Ekim’09’da binek araç satışları geçen yıla göre %30, bir önceki aya göre ise %73 oranında düştü (beklentilerimizin biraz altında). Hafif ticari araç satışlarındaki düşüş, geçen yıla göre %45, bir önceki aya göreyse %75 oranında gerçekleşti. - GARAN Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD) ile €50mn’lik kredi anlaşması imzaladı. - ANELT’nin iştiraki Aneles Elektronik Almanya merkezli SHG GmbH ile Sunclass markası adı altında güneş modülleri üretimi ile ilgili görüşmelere başlamak için niyet mektubu imzaladı. - Moskova Ticaret Müşavirliği SKPLC’nin Rusya Federasyonu’na piliç eti ihracatına izin verdi. İzlenecekler - Başbakan Erdoğan Kürt sorunuyla ilgili bir toplantıya katılacak (Saat 11:00) - Hazine’nin borç takas ihaleleri - Avustralya Merkez Bankası RBA’nın başkanı konuşma yapacak - Euro Bölgesi Perakende Satışları Eylül’09 (12:00, Bekl: 0.3%) - İngiltere Merkez Bankası Faiz Kararı (14:00, Bekl: faizlerde bir değişiklik beklenmiyor) - Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararı (15:45, Bekl: faizlerde bir değişiklik beklenmiyor) - Amerika Tarım-dışı Verimlilik 3ç09 (15:30) M. ERSAGUN ŞİMŞEK Research - Tera Brokers

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)