E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk yolcunun yastıklarından 400 bin euro çıktı---

Türk yolcunun yastıklarından 400 bin euro çıktı

Türk yolcunun yastıklarından 400 bin euro çıktı
13 Temmuz 2020 - 15:30 borsagundem.com

Berlin'den İzmir'e gelmek için yola çıkan Türk ailenin, Sırbistan’ın Horgos Sınır Kapısı’ndaki gümrük kontrolünde deklare yapılması gereken para miktarından daha fazla para taşıdığı tespit edilince, yasal sınırın üstündeki para miktarına el kondu.

Almanya'nın başkenti Berlin’den İzmir’e yola çıkan Türk aile, Sırbistan’ın Horgos Sınır Kapısı’nda gümrük kontrolüne takıldı ve bu yolculuk hayli pahalıya patladı.

Sözcü'den Ali Gülen imzalı habere göre, Türk aileye, sınırda deklare (bildirim) yapılması gereken 10.000 euronun üzerinde para taşıyıp taşımadıkları soruldu. Aracı süren Türk adam, 'Hayır' yanıtını verdi. Ancak yine de araçtakilerden şüphelenen Sırp Gümrük görevlileri onları arama noktasına aldı.

Bu sırada sürücünün yanında oturan kadın iki yastığı kolunun altına alıp indi. Gümrük görevlileri de, “Yastıkları niye alıyorsunuz?” diye şüphelenip içini açtı. 31 yaşındaki Türk kadının iki yastığında 200 bin euro nakit para ve 200 bin euro değerinde altın bulundu.

Erkek sürücünün cüzdanından 15 bin euro, diğer kadın yolcu da da 3 bin 620 euro bulundu. Aileye, kişi başına yasal sınır olan ve bildirim yükümlülüğünün üst limiti 10 bin euro teslim edildi. Ailenin 418 bin 612 Euro miktarındaki para ve altını neden karayoluyla yanlarında götürmeye çalıştığı bilinmezken, 18 yaşını aşan kişilere verilen 30 bin eurodan geriye kalan paralara ise el konuldu.

4 MİLYON EUROYA EL KONDU

Bu olaydan bir gün sonra da başka bir Türk, 170 bin euro ile yakalandı. Onun da paralarına el konuldu. Sırbistan'ın, koronadan sonra sınırlarda el koyduğu 'gurbetçi paraları'nın miktarı 4 milyon euroya yaklaştı.

GÜMRÜKTE ÖN BİLDİRİM ŞART

Başta Sırbistan olmak üzere, bir çok ülkenin sınırlarından girilirken 10 bin euronun üzerindeki paranın bildirilmesi (deklare edilmesi) gerekiyor. Bu para bildirilmezse, nakit ya da değerli madenleri yanında taşıyan kişilere kaçakçılıktan soruşturma açılıyor. Ayrıca, kaynağı belirlenene kadar paralara da el konuluyor. Çoğu kez, kaynağı da belirlenemediği için paralar, o devlete gelir olarak kalıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)