E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk yoğurdu Wall Street'e girme hazırlığında---

Türk yoğurdu Wall Street'e girme hazırlığında

Türk yoğurdu Wall Street'e girme hazırlığında
10 Şubat 2021 - 14:49 borsagundem.com

ABD'nin en ünlü yoğurt markalarından biri olan Chobani'nin Türk patronu Hamdi Ulukaya, yeni ürünlerini pazar sürerken şimdi de halka arzı gündemine aldı. Chobani'nin halka arz değerinin 7 ila 10 milyar doları bulması bekliyor.

Türk yoğurdunu ABD'liler sevdiren Hamdi Ulukaya'nin Chobani'si ABD'de halka açılma hazırlığında. 

ABD medyasında yer alan haberlere göre, geçtiğimiz yıl yoğurt dışında kahve, krema ve yulaf sütü gibi farklı gıdalara yönelen Ulukaya'nın Chobani'nin halka arzının 7 ila 10 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.  

16 yıldır ABD'de faaliyetlerini sürdüren Chobani yeni ürün gruplarına doğru yaptığı açılımı desteklemek için halka arzı gündemine aldı. Halka arz sonrası elde edilecek olan kaynağın yeni ürünler için yatırım amaçlı kullanılması bekleniyor. Chobani, geçtiğimiz haftalarda üst yönetiminde de değişikliğe giderek yeni bir finans direktörü ve kurumsal ilişkiler direktörü ile kadrosunu güçlendirmişti. 

"Halka açılsak da açılmasak da yatırımlar devam edecek"

Dünya'dan Hüseyin Koyuncuoğlu haberine göre, halka arz sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya, "Geleceğin gıda şirketini oluşturmak iddialı planlar yaparken yulaf sütü gibi bitki bazlı ürünler gibi çeşitli seçenekleri araştırıyoruz. Halka arz kesinlikle heyecan verici bir yön, ancak halka açık olsak da olmasak da yeni yatırımları kesintiye uğratmamaya ve işleri daha iyi hale getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Halka arzı düşündüğünü açıklamıştı

Şirketin Kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya, 2019 yılında katılıdığı bir programda yoğurt şirketini halka çıkarmaya karşı olmadığını belirterek "Tamamını değil. Yönetim bizde kalmalı." dedi. 2014 yılında hızlı bir yükselişe geçen ve kârını 1 milyar dolara çıkaran Hamdi Ulukaya "Şirketi tamamen satmayı hiç düşünmedim ama belli bir hisselerini borsada halka arz edebiliriz." şeklinde konuştu.

ABD’de alkolsüz içecek endüstrisinin en hızlı büyüyen segmenti olan hazır kahve pazarına Chobani Coffee markasıyla giren Ulukaya, dört ayrı kategorideki ürünlerini geçtiğimiz ocak ayının son haftasında satışa sundu. 

4 milyar dolarlık pazardan pay istiyor

Giderek tüketimi artan ve ABD’de yıllık 4 milyar dolarlık bir pazarı bulunan içime hazır kahve için çalışmalar bir süre önce başlamıştı. İlk olarak kahve için krema ürünleri üretmeye başlayan şirket, bu alanda kaydettiği büyümeyi görünce devamını da getirmek istedi.

Borsa 1.550 üzerinde kalıcı olma çabasında

Wall Street balonu patlıyor mu?

Tesla’nın Bitcoin hamlesinin devamı gelir mi?

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad10 Şubat 2021 20:53

    Yoğurt Türkündür, bu hamdi efendi türk olsaydı ambalaja "greek yoğurt" yazmazdı, bağzılarının para için herşeyi mübah göredüklerinin acı bir örneği. mr. hamdi ve siz (medya) bir karar verin. Ya Türk olunur, ya da greek.

  • Önce oku10 Şubat 2021 19:35

    Yoğurdun üzerinde greek yogurt yazıyor hangi Türk yoğurdundan bahsediyorsun

  • Rdvn11 Şubat 2021 20:04

    Grek yazanda grek üzümü var diğerlerinde yazmıyor

  • Bora10 Şubat 2021 15:42

    Belli bir tarihten önce (mesela 10 şubat 2020 öncesi) sadece doviv altın mevduatı olanlar % 25 falizli lira bazlı 9 aylık bono , % 30 12 -24 aylık devlet tahvil satışı sunulsa iyi olur. TVF kapsamındaki bir çok şirketi borsaya kota ederek, yastık altında doviz ve altını getirene bu şirketlerin %20 hisseleri % 10 -20 iskontolu ihrac edilse iyi olur. Tvf şirketleri de mali olarak batağı güçlenmiş olurlar. Bu fon kaynağı ile büyerek yatırımcısına daha da kazandırırlar