E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarTürk yatırımcılar en çok hangi ‘coin’e takıntılı?---

Türk yatırımcılar en çok hangi ‘coin’e takıntılı?

Türk yatırımcılar en çok hangi ‘coin’e takıntılı?
12 Aralık 2022 - 14:23 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında yaşanan büyük çöküş, kripto paraların popülaritesini azaltmıyor. Kripto paralara en çok ilgi gösteren ülkelerin başında ise Türkiye geliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarındaki çöküş yatırımcıların iştahını köreltmiyor. Özellikle Türk yatırımcıların kripto para piyasalarına olan ilgili devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, araştırmalar, Türkiye’de kripto paralara ‘takıntı’ seviyesinde bir ilgi olduğunu gösteriyor. Türk yatırımcılar, büyük hacimli kripto paraların dışında, bazı altcoinlere karşı da özel ve belirgin bir ilgi gösteriyor.

Türkiye listenin başında

Newsbtc’de yayınlanan analize göre, tüm kripto endüstrisi, 2021 yılının son çeyreğinden bu yana bir ‘kripto kışı’ yaşıyor. Bazı kripto para birimlerinin fiyatları, yüzde 65'in üzerinde değer kaybederek büyük bir fiyat düşüşü yaşıyor. Kripto para piyasalarında genel görünüm ne kadar kötü görünse de, kripto paraların popülaritesi azalmıyor. Bu da bazı uzmanların söylediği, kripto paraların neslinin tükeneceğine dair öngörüleri boşa düşürüyor.

Bir kripto eğitim platformu olan CryptoManiaks tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, Türkiye ve Hollanda'nın kripto para birimi farkındalığında üst sıralarda yer aldığını gösteriyor. Ankete göre, Türkiye ve Hollanda'daki nüfusun sırasıyla yüzde 5,5'i ve yüzde 8,2'si arama motorlarında kripto ile ilgili terimleri arıyor. Türkiye, 4,7 milyon arama yaparak listenin başında yer alıyor.

Türkiye, 2022'nin başından bu yana kripto benimseme konusunda muazzam gelişmeler kaydediyor. Türkiye’de 2022 yılında yapılan bir araştırma, Türkiye'de en az 8 milyon kişinin kripto ile uğraştığını tahmin ediyor.

Dogecoin, Ethereum’u ikiye katladı

En son CryptoManiaks çalışması, seçilen bazı kripto para birimleri için arama sayısını analiz ediyor. Araştırma, aylık yerel aramaları hesaplamak amacıyla her ülke için kripto para birimi sayısını nüfusun yüzdesi olarak kabul ediyor. Buna göre, Türkiye, Dogecoin ile ilgili aylık 812.000 arama ile genel çalışmada ikinci ve aylık bazda birinci sırada yer alıyor. Ankete göre, Dogecoin için yapılan arama sayısı, ülkede en çok aranan üçüncü kripto para birimi olan Ethereum'un arama sayısını ikiye katlıyor.

CryptoManiaks sözcüsü, son on iki ayda artan Dogecoin merakı hakkında yorumda bulunuyor. Dogecoin'in popülaritesinin, dünya çapında aylık yaklaşık 2 milyon arama ile Ethereum'u önemli ölçüde aştığını söylüyor.

Dogecoin, Elon Musk'ın onu Twitter'dan para kazanma için resmi token yapma planlarını açıklamasından sonra popülerliğini artırdı. Memecoin kategorisinden kabul edilen Dogecoin’in fiyatı, sosyal medya platformu Twitter’ın Elon Musk tarafından tamamen resmi olarak satın alınmasından sonraki hafta içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.

Ayı piyasası kriptoya olan ilgiyi engellemedi

Ankette yalnızca Dogecoin ve Ethereum yer almıyor. Anket, Solana, BNB, Bitcoin ve diğer kripto paraları da içeriyor. Sıralamada Türkiye ve Hollanda'yı Kanada, Almanya ve Çek Cumhuriyeti izliyor.

Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri, kripto para birimi endüstrisinde en iyi küresel oyuncular olsa da, hiçbiri araştırmaya göre zirvede yer almıyor. Bunun nedeni ise, arama sayısının nüfus boyutlarına kıyasla önemsiz olması. Örneğin, ABD, nüfusunun yüzde 1,9'u kripto ile ilgili terimleri arayarak 15. sırada yer alırken, Birleşik Krallık yüzde 2,6 ile 12. sırada kendine yer buluyor.

Kripto girişim finansmanı rekora koşuyor

 

Asyalı kripto platformu Amber, Chelsea FC'nin sponsorluğundan çekildi

 

SEC, şirketleri kripto risklerini açıklamaya davet ediyor

 

AB, kripto kazançlarını vergilendirmeye hazırlanıyor

 

IMF Başkanı Lagarde'dan 'kripto para' uyarısı

 

Ünlü borsa uzmanı uyardı: Kriptonun soyu tükeniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)