E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk yatırımcılar Atina'da kazanmaya başladı---

Türk yatırımcılar Atina'da kazanmaya başladı

Türk yatırımcılar Atina'da kazanmaya başladı
13 Şubat 2015 - 16:33 borsagundem.com

Atina Borsası büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından yüzde 6 yükseldi

BORSAGUNDEM.COM

Son bir yıllık sürede 1.300’lü seviyelerden 720 seviyesine kadar düşen ve Türk yatırımcıların hücumuna uğrayan Atina Borsası, bugün Euro Bölgesi büyüme rakamlarının açıklanmasından sonra yüzde 6’ya yakın yükseldi.

Eurostat verilerine göre Avrupa Bölgesi’nde  2014 yılında büyüme,  2013 yılına göre yüzde 0.9 oranında arttı. Bu açıklamanın ardından Almanya’da DAX endeksi 11 bin puanı geçerek tarihi zirvesini gördü. Günlerdir kayıplar yaşayan Atina Borsası ise yüzde 6’ya yakın yükseldi. Atina Borsası’nda en çok yükselen hisseler bankacılık sektör hisseleri olurken, Türk yatırımcıların yoğun ilgi gösterdikleri National Bank hisseleri yüzde 20 prim yaptı. 1,42 euroya kadar yükselen National Bank hisseleri en çok yükselen 3 hisse arasında yer aldı. Bankacılık sektöründe ise kazanç oranı yüzde 15’i geçti. Yunanistan’ın  2014’ün dördüncü çeyreğinde yüzde 1.7 büyümesi ve Başbakan Aleksis Çipras’ın kreditörlerle görüşmeyi kabul etmesi Atina Borsası’nı yükselten faktörler arasında yer aldı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)