E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk ve Rus işadamlarından ortak mesaj: Kriz bitti---

Türk ve Rus işadamlarından ortak mesaj: Kriz bitti

Türk ve Rus işadamlarından ortak mesaj: Kriz bitti
20 Ekim 2016 - 04:59 borsagundem.com

Antalyalı işadamları, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ile buluştu. Rusya ve Türkiye’den bakanlıklar düzeyinde oluşturulan ‘kriz masası’nın devam etmesini istedi

Antalya’da ‘Salı Grubu’ olarak bilinen ve bölgenin sanayici ve işadamlarını bir araya getiren durum değerlendirme toplantısına önceki gün Rus-Türk İşadamları Birliği de (RTİB) katıldı. ‘Salı Grubu’nun Başkanı Muharrem Koç yönetiminde toplanan işadamlarına RTİB Başkanı Naki Karaaslan iki ülke arasındaki son ekonomik raporları sundu. Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecine ivme kazandıracak ‘Türk Akımı’ ve ‘Akkuyu’ nükleer santrali gibi dev projelerde iki ülke liderleri arasında tam bir uyum bulunduğuna dikkat çeken Naki Karaaslan, “Ülkelerimiz arasında büyük projeler normalleşmenin lokomotifi olacak. Ancak bu yeni sürecin yeni temellere oturtulmasına da ihtiyaç var. Küçük, orta ve hatta büyük girişimcilerin bir daha benzer duruma düşmemesi için Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizine çözüm üreten ‘kriz masası’, her şey yine yoluna girdi düşüncesiyle kaldırılmamalı. Bu masa iki ülkenin iç hukuku ve uluslararası hukukun işleyişini model alarak ‘güvenlik masası’ şeklinde çalışmaları sürdürmeli” dedi.

Hem Türk, hem de Rus işadamlarının gelecekte geçen yıl karşılaşılan duruma bir daha düşmemesi için mekanizmanın geliştirilmesi üzerinde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Karaaslan, “Bu konunu Rusya ile Türkiye arasında yapılacak Karma Ekonomik Konseyi gündemine ve ayrıca iki ülke lideri başkanlığında yapılan Üst Düzey İşbirliği Konseyi zirvesinde gündeme getirilmeli” dedi. Karaaslan tarafından hükümete tavsiye olarak getirilen öneri toplantıya katılan 40 kadar işadamı tarafından da desteklendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)