E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk ve Rus heyetler arasındaki görüşme sona erdi---

Türk ve Rus heyetler arasındaki görüşme sona erdi

Türk ve Rus heyetler arasındaki görüşme sona erdi
27 Şubat 2020 - 19:39 borsagundem.com

Türk ve Rus heyetlerin Ankara'daki İdlib görüşmeleri sona erdi. Görüşme 3 buçuk saat sürdü.

Türk ve Rus heyetlerin Ankara'daki İdlib müzakereleri sona erdi, görüşme 3,5 saat sürdü. Rus heyet Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı.

Dışişleri Bakanlığı yapılan açıklamada, "Türk-Rus heyetler arasındaki görüşmelerde İdlib'deki durum ele alındı." ifadeleri kullanıldı.

Türk ve Rus heyetlerinin İdlib konusunda Ankara'da yaptığı görüşmelerde, Türk tarafı, bölgede bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini bildirdi.

Türk ve Rus heyetleri, Ankara'da Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek, İdlib'deki durumu görüştü. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetinde, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı yetkilileri yer aldı.

Rus tarafında ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentiev, askeri ve istihbarat birimlerinin temsilcileri hazır bulundu.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, heyetler arası görüşmelerde, İdlib'deki durum tüm boyutlarıyla ele alındı.

Türk heyeti, bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini Rus tarafına belirtti. Bu amaçla, sahada atılması gereken adımlar üzerinde duruldu ve Soçi Anlaşması’nın tam olarak uygulanmasına atfedilen önem, Türkiye tarafından kayda geçirildi.

Görüşmede, insani durumun felaket halini almasının ve olası bir kitlesel göçün engellenmesinin lazım geldiği vurgulandı.

Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da iki tur görüşme yapmıştı. İki ülke heyetleri, dün de Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek İdlib'deki durumu ele almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nurullah metin 01 Mart 2020 00:29

    Allahim sen ülkemizi koru

  • KURT28 Şubat 2020 01:15

    rus heyetin geldigi gün kü görüntülerde  hava alanında  hiç anlaşmaya  gelmiş havaları yoktu  gözlerinde  putin adam  deggilmiş ona güven olmaz  rus gazını kesin satmasınlar avrupaya bunlardan  dost müttefik olmaz

  • ..27 Şubat 2020 22:00

    Rus uçakları yine vurmuş. Yazmak istemiyorum ama Başımız sağolsun...

  • Kamil27 Şubat 2020 23:43

    Rus uçaklarının doğrudan Mehmetçiğimizi hedef aldığı, onlarca şehidimiz olduğu, Reyhanlıda halk kan bağışı için hastanelere koştuğunu twitter paylaşımlarından öğreniyoruz. Neyin toplantısı bu, ne işe yarıyor :'(  :'( 

  • ...27 Şubat 2020 21:57

    Şehit varmış hatayda yazmak istemiyorum sayıyı doğrumu bu ? Allan balalrını versin. topunun.. kufur edecem varya ana avrat...

  • Tantana 27 Şubat 2020 21:46

    Tayip barış için çaba sarf et ,ne bu dünya ile sorunun.

  • Ww27 Şubat 2020 20:46

    Toplan dur sen elde var sifir , dunya liderinin sozunu dinlemiyor bunlar ya

  • Türk 27 Şubat 2020 20:43

    Rus itleri burda oyaliyo suriyede bizi vuruyo biz hala konusuyoz hergün şehit geliyo biz hala konusuyoz ne zamana kadar konuscaz

  • Hass27 Şubat 2020 20:13

    Tek kazanan abd ise borsaları 1 hafta gibi bir sürede neden % 10 düştü.  Kazanan insan düşmanları. 

  • ekonomist/stratejist27 Şubat 2020 20:09

    Korona virüsü yüzünden Dolar ve Altın iyice arttı. Türkiye'nin de dahil olmak üzere ülkelerin ulusal para birimleri değer kaybetti. Tek kazanan ABD..Korona virüs biyolojik silahtır. Çünkü her zamanki gibi tek kazanan ABD. Şeytandan daha şeytanlar

  • Vatan27 Şubat 2020 20:01

    Bunların kuru gürültüsü son bulmaz anlayana.

  • Ekonomist/Stratejist27 Şubat 2020 19:50

    Daha dün 2. Wall Street Krizi olacak domino etkisi yaşanacak ve şirketlerin borçlanması yüksek çeviremiyorlar batacaklar işsizlik artacak kapitalist düzen sona erecek sosyalizm/komünizm dünyaya yayılacak derken şaka yapmıyorduk. Ben bir ekonomistim 1929 Dünyanın en büyük krizinin bir benzeri ve daha ağır bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Varlık Fonları piyasaya ne kadar para enjekte ederse etsin bu domino etkisine engel olamaz. Bir ekonomist olarak gidişatı hiç iyi görmüyorum Vahşi Kapitalizm bitti sırada Sosyalizm/Komünizm var dalga dalga yayılacak. Batın kumarbazları 😂 Dip not: Hafta sonu Suriye'ye giriyoruz Putin hava sahasının kullanılması konusunda izin verdi. Ben bunu nerden çıkardım Erdoğan istediğimiz yere gidiyor süreç dedi yani operasyon yapacağız Rusya hava sahasını açacak Esad'ın işi bitti. Rusya ile karşı karşıya gelmeyeceğiz. Yani Rusya, Esad'ı sattı gözden çıkardı.

  • Vatann28 Şubat 2020 00:32

    Rusya Esad’ı satmazzzzz nerdeee

  • Aferin Anal ist 27 Şubat 2020 23:11

    Çok değişik tespitlerin var ... tersten bakabiliyorsun sanki Analİst

  • cCcihaD 27 Şubat 2020 20:59

    ne komünizmi yahu, dünyada ticaret her zam 'an olmuştur, komünizm insana özgürce yaşama hakkı tanımazken dünyada özgürlükler marjinal noktalara ilerlerken sen bunları kaldırıpta komünizmle hayatı durduramazsın insanın yaşam tabiatına bile aykiri yahu yakın geçmişte komünizmin hüküm sürdüğü rusyaya bak rus halkı kapitalist sistemin getirdiğini yaşıyor çin desen parayı bulan yine böyle parayı bulamayan tabiki kısıtlı yaşamı, heryerde olduğu gibi. bu işin maddi yönü manevi yönü ise kominizm dinimiz islama tezat allahsızlığı ilke edinmiş benimsemiş ateist bi yapı.

  • Kasta27 Şubat 2020 20:30

    Dölü göbel

  • Ekonomist/Stratejist27 Şubat 2020 20:20

    Erdoğan ile Sosyalizm ne alaka kardeşim ya ben öncelikle ekonomik analiz yaptım ve kapitalist düzen sona erecek sosyalizm gelecek dedim çünkü dünya ekonomisi oraya doğru evriliyor. Suriye meselesine gelirsek Rusya' Esad'ı sattı ve gözden çıkardı haftasonu operasyon var hava sahasını kullandıracak Rusya. Çünkü Erdoğan'ın söylemlerindeki şifrelerden çıkardım istediğimiz yere doğru gidiyor dedi yani istediğimiz Esad'i bitirmekti en önemli engel hava sahasının kapalı olmasaydı Rusya bu noktada ikna edildi. Ekonomist/Stratejist olarak analizlerim bu şekildedir. Saygılar

  • ANALİZ27 Şubat 2020 20:01

    dalga dalga  sozyalizm derken,  yani suriye ye sosyalizm gelecek diyorsun.  ve Bu da erdoğan liderliğindeki muhalif islamcı guruplar tarafından gerçekleşecek öyle mi? Tabi suriye den sonra sıra libya da, Erdoğan oraya da sosyalizm getirecek... Valahi ne diyeyim dünya senin gibi ekonomist strarejist görmemiştir.