E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürk Telekom ile Turkcell uzlaştı---

Türk Telekom ile Turkcell uzlaştı

Türk Telekom ile Turkcell uzlaştı
31 Aralık 2015 - 09:40 borsagundem.com

Turkcell ve Türk Telekom arasındaki davalarda taraflar sulh ile çözüme yöneldi

Turkcell Grubu Şirketlerinden Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş., Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş. ve Türk Telekom Grubu Şirketlerinden Türk Telekomünikasyon A.Ş., Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., ve TTNet A.Ş. arasında devam eden muhtelif davalar, icra takipleri ve ihtilafların karşılıklı sulh ile çözümlenmesi konusunda taraflar mutabık kalmıştır.

Bu kapsamda Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından Türk Telekom Grubu'na yapılacak ödeme, her iki tarafın da hak, alacak ve taleplerinin hesaplanması sonucunda (KDV ve ÖİV hariç, diğer bütün vergi ve mali yükümlülükler ve faiz dahil) 225 milyon TL'dir. Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin 30.09.2015 tarihli finansallarında söz konusu davalar için ayrılmış bulunan toplam karşılık tutarı ise yaklaşık 161 mn TL'dir).

Aradaki ödenecek farkın Turkcell’in net karını %4.5 azaltırken. TTKOM’un 2015 tahmini net karını %31 arttırıyor. TTTKOM’un 2016 temettü beklentisi ise TL 754mn den TL 991 mn ’a çıkıyor.

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat31 Aralık 2015 14:40

    ey spk bir ülkenin borsasına temettü verimi olursa yarımcı olunur,(zorla brüt mtakasla) yatırımcı oldurrulmaz,haberi yapılan hissenin yıllık cirosu 150 milyon tl karı yok,hisse değeri ederinin altında kusura bakmada insanları çağırıp kanına girmeyin.

  • Cüneyt 31 Aralık 2015 10:52

    bist en lanet kağıdı tcell...gerçi hangisi farklı derseniz çok az sayıdakiler hariç bir çoğu...