E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürk Telekom için 'ekle 'önerisi---

Türk Telekom için 'ekle 'önerisi

Türk Telekom için 'ekle 'önerisi
24 Ekim 2014 - 10:58 borsagundem.com

Halk yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda hedef fiyat ve tavsiyelere yer verildi

Halk Yatırım, Türk Telekom için 7,00 TL hedef fiyat ile 'EKLE' tavsiyesini sürdürdü. Halk Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmeleri yaptı:   

"TTKOM için 7,00 TL hedef fiyat ile “EKLE” tavsiyemizi sürdürüyoruz. Türk Telekom’un 3Ç14 dönemine ilişkin açıklamış olduğu finansal sonuçlar, piyasa beklentilerinin hafif üzerinde gerçekleşirken, önemli kalemlerde iyileşmeler gözlemliyoruz. Mobil tarafta artan abone sayısı ve bu çeyrekte ara bağlantı ücretlerindeki düşüşün etkisinin kaybolması nedeniyle büyümenin hız kazandığını izliyoruz. Özellikle Avea tarafında güçlü büyüme ve devam eden güçlü abone kazanımlarının önümüzdeki dönemde iyileşmenin devam edebileceğine yönelik olumlu sinyaller verdiğini söyleyebiliriz. 
   
Avea 224 bin abonenin numara taşıma ile geldiği 3. çeyrekte 447 bin adet yeni abone elde ederken, yılın ilk yarısında yaklaşık 1,25 milyon net abone kazancı gerçekleşmişti. Geçen yıl aynı çeyrekte %44 olan faturalı abone oranı %47 seviyesine yükselirken, abone kayıp oranının aynı dönemde %12’lerden %9’a indiği gözleniyor. ADSL tarafında ikinci çeyrekte 18 bin olan abone kazancı üçüncü çeyrekte 87 bin olarak gerçekleşti. 
   
Diğer taraftan, son dönemde ikincil halka arz beklentisi, hisse fiyatında baskı yaratmaya devam edebilir.
   
TTKOM’un tahmini değerini, İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi ve Yurtdışı Benzer Piyasa Çarpanları yöntemlerine göre ağırlıklandırarak (%70 İNA, %30 Piyasa Çarpanları) 24,5 milyar TL olarak hesaplamaktayız. TTKOM hisse senetleri, bulduğumuz hedef piyasa değerine göre %13 oranında iskontolu işlem görmektedir. Bu nedenle, TTKOM için daha önce verdiğimiz hisse başı 7,00 TL hedef fiyatımızı koruyor ve “EKLE” tavsiyemizi sürdürüyoruz." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,08
En Yüksek: 40,46
En Düşük: 39,44
Değişim 0,35 %
FK: 8,54
PD / DD: 1,43
İşlem Hacmi 325.309.603
Toplam Adet: 8.133.176
Ağırlıklı Ort.: 39,98
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)