E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk tavuklarında yüksek oranda antibiyotik riski---

Türk tavuklarında yüksek oranda antibiyotik riski

Türk tavuklarında yüksek oranda antibiyotik riski
05 Kasım 2017 - 22:46 borsagundem.com

Türkiye'den Rusya'ya gelen 23 ton tavuk etinin ülkeye girişine izin verilmedi

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor yetkilileri, Vladivostok limanında Türkiye'den gelen bir parti tavuk etine el koyduklarını belirtti.

Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, Vladivostok limanında Türkiye'den gelen 23 ton tavuk etinin ülkeye girişine izin verilmediği ifade edildi.

Sebebi ise, yapılan laboratuvar testleri sonucunda tavuk etlerinde 'kabul edilebilir orandan fazla miktarda' antibiyotik içermesi.

Rusya yasalarına göre sağlığa zararlı olabileceği tespit edilip ülkeye girişine izin verilmeyen ürünler ihracatçı ülkeye geri gönderiliyor ya da imha ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yurdum insanı06 Kasım 2017 08:17

    ya firmayı neden göstermiyorsunuz aklı başına gelsin yoksa bizi zehirliyecekler

  • Emekli06 Kasım 2017 08:10

    İşte Akp Türkiyesi bu maalaesef. Kontrol yok, enflasyon yüksek, zamlar almış başını gitmiş. Ancak laf salatası yapıp duruyorlar oy almak için.

  • Mahmut Erdem06 Kasım 2017 00:14

    Maalesef insanlarda vicdan kalmadı her gün yiyoruz oda bir canlı ellerinden gelse 1 günde tavuk büyütecekler basıyorlar antibiyotiği basıyorlar antibiyotiği tavuğun iskeleti bacakları normal şekilde uzamadan oluyor 2-3 kilo dikkar ederseniz fazla antibiyotik kullanılan tavukların bacakları kısa güdük olur eti bebek eti gibi yumşacık olur yarım saatten fazla pişirirseniz hamur gibi olur tamamen sağlıksız , kansorejen ruslara kızmaya gerek yok bence yetkililer konuya el atmalı rusun yemediğini neden biz yiyelimmmmmmmmmmm ?????????

  • Gecedekiben05 Kasım 2017 23:45

    Ben hiç antibiyotik kullanmadım bu yüzden çok tavuk yersem beni zehirler. Antibiyotik zehirlenmesi oluyor. Ama köy tavuğu hiç bişe yapmıyor

  • d.demirkan 05 Kasım 2017 23:36

    gönder biz yeriz.

  • Bika05 Kasım 2017 22:53

    İç piyasaya ucuz tavuk eti olarak verilir ve tavuk dönerciler bu eti kullanır.