E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk tanklarını Almanlar modernize edecek---

Türk tanklarını Almanlar modernize edecek

Türk tanklarını Almanlar modernize edecek
13 Şubat 2018 - 09:56 borsagundem.com

Alman basınına göre, BMC firmasından Türk yetkililer tank modernizasyonu konusunda Rheinmetall ile anlaşmaya vardı

Alman Bayerischer Rundfunk haber sitesi, Alman savunma şirketi Rheinmetall ile Türkiye arasında tank modernizasyonunun sağlanması için anlaşma yapıldığını iddia etti.

Alman basının iddiasına göre, BMC firmasından Türk yetkililer 9 Ocak'ta Düsseldorf'a giderek tank modernizasyonu konusunda Rheinmetall ile anlaşmaya vardı.

Bayerischer Rundfunk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel arasında gerçekleşen görüşme 4 gün sonra iki firmanın bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre, iki firma arasındaki anlaşma, Alman Leopard 2 tankının savunma sistemlerini güçlendirmek üzerine.

Alman hükümeti daha önce Türkiye ile Almanya arasındaki söz konusu anlaşmayı yeni hükümet kurulana kadar askıya aldığını açıklamıştı. Almanya'da uzun süren koalisyon görüşmeleri sonrasında Almanya Başkanı Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratlar Partisi (CDU) ve Almanya Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) arasında anlaşmaya varılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsa13 Şubat 2018 14:43

    Turkiyede tank modernizasyonu yapiliyor ama suan hangi modeller bilmiyorum.Onemli parcalarin cogu disardan aliniyor ornegin namlu gibi.Bu tesislerimiz Kayseri merkez veSakarya arifiyede.

  • Alican mercan13 Şubat 2018 13:40

    Tamamen Yerli olan OTOKAR’ın Prototipini yaptığı ALTAY tankını ne zaman seri üretimini yapacaz..

  • emekci13 Şubat 2018 13:30

    Almanlar ilk tankları 1920'lerde yaptılar. Yani yaklaşık 100 yıldır tank üretiyorlar. Türkiye daha yeni üretmeye başlayacak, bir motor ithalatı kaldı. Motor da ithal edilince yerli tank üretimine başlanacak inşallah. O yüzden bir kaç 10 yıl daha Alman teknolojisine bağımlı kalacağız.

  • erol g 13 Şubat 2018 12:03

    HER BİR PARÇASINI ÜLKEMİZDE ÜRETECEĞİMİZ %100 MİLLİ TANKLAR/UÇAKLAR/HELİKOPTERLER ÜRETMELİYİZ LEOPARD-M60 TANKLARINI DA DÖNÜŞÜME GÖNDERMELİYİZ ÜLKEMİZİN NÜFUSU DA ALMANYA'NIN NÜFUSU DA 80 MİLYON CİVARI BİZİM TANK YAPACAK TAMİR EDECEK AKLIMIZ YOK MU?

  • ...13 Şubat 2018 11:10

    anti tank savunma sistemi yok. akkor vardı ama olmuyor demekki. aselsan bu işi hızlandırmalı. anti dant savunma sistmemi rus tankalarında var kendi maialatları. helikopter roketlerini bile yakalama kabiliyeti var. bizde tank yapacaz ama anti savunma sistemi olmaması garip. biz de yapalım arge-arge- arge- 15 yıldır diyoruz... yuh yani..

  • Kırılma noktası13 Şubat 2018 10:31

    Tanklarımızı niye biz modernize edemiyoruz. Atamız zamanında üretirken. Bütün sanayimizi bitiren Menderes ve Bayar ikilisini gelde anma. Bizi AB ve ABD ye muhtaç ettiler