E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk tahvilleri yükselişini sürdürebilir---

Türk tahvilleri yükselişini sürdürebilir

Türk tahvilleri yükselişini sürdürebilir
27 Eylül 2018 - 08:40 borsagundem.com

Türkiye tahvilleri küresel yatırımcıların tekrar pozisyonlanmaya başlamasıyla yükselişini sürdürebilir

Türk Lirası kayıplarını geri alıyor ve politika yapıcılar doğru adımlar atmaya başladı. Gelişen piyasalara yönelik güven iyileşme kaydetti. Bununla birlikte tahvil piyasasında sürdürülebilir bir yükselişin anahtarı hala eksik: Yabancı alıcılar.

Türkiye tahvilleri, Merkez Bankası'nın liradaki düşüün önünüe geçmek için faiz artırımına gitmesi sonrasında gelişen piyasaların Eylül ayındaki yükselişine öncülük etti. Türkiye hazine tahvilleri, küresel yatırımcı sahipliğinin altı yılın düşüğüne gerilemesine rağmen yükselerek yabancıların tekrar pozisyonlanmaya başlaması durumunda daha fazla yükseliş olabileceğini işaret ediyor. Türkiye, yüzde 18 ile dünyanın en yüksek nominal faizlerinden birini veriyor.

Londra'da Deutsche Bank stratejisti Christian Wietoska, “Değerleme ve pozisyonlanma perspektifinden bakılırsa, yükseliş için alan bulunduğu şüphesiz. Fakat yabancı yatırımcı önce Türkiye'nin ABD ile arasındaki siyasi tansiyonun düştüğünü ve Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerine daha fazla istikrar kazandırdığını görmeli.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)