E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk şirketten yurt dışında dev satın alma---

Türk şirketten yurt dışında dev satın alma

Türk şirketten yurt dışında dev satın alma
08 Haziran 2016 - 19:28 borsagundem.com

Acıbadem, Bulgaristan'ın en büyük sağlık sunucularından Tokuda Grup ve City Clinic Grup'u satın aldı.

Acıbadem'in Bulgaristan'ın en büyük sağlık sunucularından Tokuda Grup ve City Clinic Grup'u satın alması, Bulgaristan Rekabeti Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve hisse devri anlaşması resmi olarak tamamlandı.

Böylece Bulgaristan'da toplam 125 milyon Euroluk yatırım gerçekleştiren Acıbadem'in Türkiye'den sonra Bulgaristan'da da "en büyük sağlık hizmet sunucusu" olması resmi olarak deklare edilmiş oldu.

8 Haziran Çarşamba günü Bulgaristan'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Bulgaristan'da gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, Acıbadem'in yakın coğrafyadaki büyüme stratejisinin bir yansımasıdır.

Bulgaristan'da, Acıbadem City Clinic markası altında 4 hastane ve 4 tıp merkeziyle yılda 1 milyondan fazla hastaya, nitelikli sağlık hizmeti sunacağız. Ayrıca bir Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan'ı, sağlık turizmi açısından diğer AB ülkeleri ve Rusya gibi yakın coğrafya ülkeleri açısından da bir çekim merkezi haline getireceğiz" dedi.

Acıbadem'in Bulgaristan'ın en büyük sağlık sunucularından Tokuda Grup ve City Clinic Grup'u satın alması Bulgaristan Rekabeti Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve hisse devri anlaşması resmi olarak tamamlandı. Acıbadem'in Bulgaristan'da gerçekleştirdiği satın almalara yönelik 8 Haziran Çarşamba günü Bulgaristan'da Grand Hotel Sofya'da hisse devri imza töreni ve basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Arnavutluk'tan basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Acıbadem'in Bulgaristan'da yaptığı 125 milyon Euroluk yatırımla birlikte, artık Acıbadem City Clinic adıyla Bulgaristan'ın en büyük sağlık sunucusu olarak hizmet vereceği açıklandı.

ACIBADEM CİTY CLİNİC MARKASIYLA HİZMET VERİLECEK
Hisse Devri imza törenine Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, City Clinic'in Yönetim Kurulu Üyesi Angel Angelov ve Tokuda Grup Yönetim kurulu Üyesi Arthur Stern katıldılar.

İmza töreni sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Ali Aydınlar "Bulgaristan, Acıbadem'in yurt dışındaki 3. Yatırım hamlesi. Makedonya/Üsküp'te, Acıbadem Sistina Hastanesi ile yurt dışındaki ilk yatırımımızı gerçekleştirdik.

Ardından Kuzey Irak-Süleymaniye'de Faruk Medical City hastanesi hizmete girdi. Şimdi de Bulgaristan'da yine büyük bir yatırımla yurt dışı hamlelerimize devam ediyoruz. Bundan sonra Romanya ve Sırbistan gibi Balkan ülkelerine yatırım yapma düşüncemiz var… Ortadoğu ve Balkanlardaki büyüme stratejimiz doğrultusunda büyük adımlar atıyoruz.

Satın aldığımız 4 hastane ve 4 tıp merkezi ile Bulgaristan'da bir Türk markasıyla hizmet verecek olmaktan kıvanç duyuyorum. Bundan sonra Acıbadem, Bulgaristan'da 1 milyonun üzerinde hastaya nitelikli sağlık hizmeti sunuyor olacak.

Bunu da günümüz sağlık sektöründe Bulgaristan'ın yeni parlayan yıldızı City Clinic Grup ve köklü geçmişi olan Tokuda Grup'un sektördeki gücü ve Acıbadem'in sağlıktaki 25 yıllık tecrübesi ve gücüyle birleştirerek, ortak bir sinerjiyle gerçekleştireceğiz" dedi.

Satın alma sonrası "Acıbadem City Clinic"' markasıyla hizmet verecek olan grubun Yönetim Kurulu Başkanlığını, Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, CEO görevini ise halihazırda aynı pozisyonda bulunan Ilian Grigorov yürütecek.

'DÜNYAYA AÇILAN BİR MARKAYIZ!'
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem City Clinic'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar şunları dedi:

"Acıbadem yalnızca Türkiye'nin değil, yaptığımız bu yatırımla Bulgaristan'ın da en büyük sağlık sunucusu oldu. Bu yatırımlar, Ortadoğu ve Balkanlardaki büyüme stratejimiz doğrultusunda attığımız adımlardan yalnızca biri.

Yüksek kaliteli ve yüksek teknolojili sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacın farkında olan Acıbadem için bu anlaşmanın önemi büyük! Bundan sonra Bulgaristan'ın çevre ülkeler için sağlıkta bir çekim merkezi olacağını vurgulamak isterim.

Acıbadem olarak Bulgaristan'daki 4 hastane ve 4 tıp merkezini alarak bünyemizdeki hastane sayısını 22'ye tıp merkezi sayısını 17'e çıkardık. Yakında, Avrupa'daki yeni yatırımlarımızla ilgili güzel haberleri sizlerle paylaşacağız".

Acıbadem'in sağlık hizmetlerinde uluslararası standartlarla hizmet verdiğini ve "Acıbadem kalitesi" algısını yarattığını da söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, "Yarattığımız bu kaliteyi, Acıbadem City Clinic markasıyla hızla Bulgaristan'a da taşıyacağız.

Kısa zamanda buradaki hastane ve tıp merkezlerimiz de Acıbadem kalitesiyle hizmet veriyor olacak. Bundan sonra yılda yaklaşık 1 milyon hasta, Bulgaristan'da da Acıbadem'in nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlanacak" dedi.

'YENİ VE GÜÇLÜ TIBBİ HİZMETLER SUNACAĞIZ!'
Acıbadem City Clinic'in CEO'su Ilian Grigoro, Acıbadem'in bilgi birikiminin hizmetlerine hızlı bir şekilde yansıyacağını böylece yeni ve güçlü tıbbi hizmetler sunacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Acıbadem City Clinic olarak Bulgaristan'daki tıbbi hizmetlerin seviyesini daha da artıracağız, zira ülkede en üst seviyede hastanelerin bulunması diğer tıbbi tesislerin de gelişip büyümesi için ilgili şirketleri de motive edecektir."

Gelişim hedefleri doğrultusunda hastane binalarının yenileneceğini ayrıca yeni binalar inşa edileceğini belirten Grigora, şunları söyledi:

"Bunun yanı sıra odaklandığımız onkoloji, kardiyovasküler hastalıklar, nöroloji ile anne ve çocuk sağlığı alanlarında özel hizmetler geliştireceğiz. Özellikli tıp teknolojileri ve kliniklere de ağırlık vereceğiz. Beyin tümörlerinde ışınlarla tedavi yapan Gamma Knife ve dünyanın en gelişmiş robotik cerrahi yöntemi olan da Vinci gibi ileri teknolojileri bulunduracağız. Ayrıca bu alanda, dünyadaki ileri merkezler şeklinde kurgulanacak Beyin Bilimleri Merkezi ve İnme Merkezi kuracağız. Bir de Bulgaristan'da büyük bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz Organ Nakli Merkezi'ni de hayata geçireceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ENSAR08 Haziran 2016 20:16

    Yazıklar olsun acıbadem sana çalışanlarına 4 aydır maaş vermiyeceksin sonra neymiş yurdışında hastane alacaksın birde övüneceksin yazılar olsun ALLAH bunların hesabına soracaktır sana

  • MT08 Haziran 2016 20:11

    Nezle için gidilip 1000 tl verilen hastane! Normaldir