E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk SİHA'larına Avrupa'dan bir talip daha---

Türk SİHA'larına Avrupa'dan bir talip daha

Türk SİHA'larına Avrupa'dan bir talip daha
08 Ekim 2021 - 19:48 borsagundem.com

Hollanda medyası Türk SİHA'larının yeni müşterisini yazdı... Sıradaki ülke Litvanya...

Hollanda'nın kamu haber ajansı NOS, Türkiye'nin ürettiği silahlı insansız hava araçlarının "giderek daha fazla satıldığını" yazdı. Ayrıca haberde SİHA'ların sıradaki müşterisinin Litvanya olduğu ifade edildi.

Atatürk Havalimanı'nda eylülde düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılan NOS muhabiri, izlenimlerini Hollandalılar için haber leştirdi. NOS'un haberinde, Türkiye'nin son yıllarda askeri endüstrisini insansız hava aracı üretmeye yönelttiği ve ihracatını gün geçtikçe artırdığı belirtildi.

"EN İYİSİNE SAHİBİZ"

Haber de görüntülerine yer verilen Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın "Klasmanında en iyisine sahibiz." sözleri de başlıkta yer aldı. Türkiye'nin 10 sene öncesine kadar insansız hava aracı satın almak için uğraştığına işaret edilen haberde, Bayraktar'ın "Siha'lar kalitelerini ülkemizde ve dışarıda kanıtladı. Artık kendimize yetiyoruz ve hatta ihraç ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

SİHA'LAR, KARABAĞ'DA ÇATIŞMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Haberde, Baykar şirketi tarafından üretilen, "pahalı olmayan ve etkili" silahlı insansız hava araçlarının Karabağ'daki çatışma bölgelerinde tankları, zırhlı araçları, mühimmat depolarını ve hava savunma sistemlerini vurarak çatışmanın seyrini değiştirdiği vurgulandı.

SİHA'ların Suriye, Libya ve Karabağ'da kullanılarak başarılı olduğu ifade edilen haber de, bu araçların giderek daha fazla ülkeden talep gördüğü bildirildi.

SIRADAKİ ÜLKE LİTVANYA

Türkiye'nin kısa sürede ABD, İsrail ve Çin gibi önde gelen SİHA üreticilerinin arasında yer aldığı kaydedilen haber de, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Ukrayna, Polonya gibi ülkelerin de Türkiye'den SİHA aldığı, sıradaki ülkenin Litvanya olduğu belirtildi.

Bakan Kuleba: 'İHA'ların Ukrayna'da üretimini konuştuk'

 

Türkiye ile Ukrayna, SİHA'lar için imzaları attı

 

ASELSAN CATS kamerası Bayraktar TB2 ile test edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim kaba 13 Ekim 2021 23:44

    Seçim anketi falan filan diyordu haberlerde ...ona istinaden diyeceğim kime yapıyorlar acaba anketleri... bu kafası tiktoktan kalkmayan sosyal medya fenomenlerini takip eden boş beyinli gençlere mi ? Ulaaan ülkemizin durumunu anlamanız için nereye bakıyorsanız kafanızı cevirin ... neydi ne oldu diye ... ulan düne kadar pkk itleri bomba patlatacak diye dışarı çikmaya korkuyordunuz fetocu itler darbe yapmaya kalktı saklandınız şimdi neler olduğundan bihabersiniz bari susun da Cahilliğinizi anlamasınlar belli etmeyin Allah razı olshn Selçuk Bayraktar dan kii bu sihalarla o teröristleri yerinde tam kafasındn vurabiliyoruz ....

  • Anti CHDPKK li13 Ekim 2021 12:23

    Haçlı nın kuklası maşası itleri yine rahatsız olur çünkü Türkiye 'nin var olması gelişmesi kendi ayakları üzerinde durması Haçlı yunan ingiliz kırıntıları nı rahatsız ediyor

  • N.Ö14 Ekim 2021 11:34

    Şerefsizler her dönemde bulunur.ABD,AB kuklaları biz iyileştikçe devreye girer.

  • Attila Türkmen 13 Ekim 2021 18:45

    Arapları dahil etmeyi unutmuşsun. Mısır, Arabistan, Suriye, BAE, Filistin, Bahreyn VS...

  • Duran KAPLAN 12 Ekim 2021 12:45

    Bir gurup ülkesinin kalkinmasi için gece gündüz emek veriyor bazilarida bu ulkenin mehmetcigine parali asker diyecek kadar edepsiz laflar ediyor ülkem insanı bunlarida ülkeni başına aday gösteriyor ALLAH'IM bize akıl fikir ver MAZLUMLARIN umudu bu ülkeye esenlik ver

  • manyak herif09 Ekim 2021 15:33

    fiyatı çok ucuz.en azından 2 misli yapılırsa güzel olur.malın alıcısı varsa zam yapmak acıtmaz.

  • ALİ KODUŞ09 Ekim 2021 11:16

    biz yaptıkca kuduruyorlar .ama bu iktidarın devam etmesi şart.yoksa bunların hepsi çöp olur bir daha da yapamayız.