E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürk SİHA'ları yine ABD basınının manşetlerinde!---

Türk SİHA'ları yine ABD basınının manşetlerinde!

Türk SİHA'ları yine ABD basınının manşetlerinde!
17 Ocak 2022 - 15:20 borsagundem.com

Amerikan Washington Post gazetesi, SİHA'ları manşete taşıdı. Ukrayna'nın 26 Ekim'deki saldırıda Türkiye'den aldığı SİHA'yı kullandığını belirten gazete, bu durumun Rusya'yı alarma geçirdiğini yazdı.


"NATO üyesi Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 insansız hava aracıyla 26 Ekim'de yapılan saldırı, Ukrayna'nın doğusunda yaklaşık 8 yıldır görülen herhangi bir çatışma değildi; daha fazlasını temsil ediyordu." Amerika Birleşik Devletleri'nin en etkili yayın kuruluşlarından Washington Post gazetesi, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı SİHA'ları manşete böyle taşıdı.

CNN Türk'teki habere göre; Ukrayna'nın SİHA kullanımının Rusya'yı alarma geçirdiği, Ukrayna'nın bölgedeki askeri dengeyi değiştirmek için cephaneliğini güçlendirdiği anlamına geldiği kaydedildi. Moskova'nın NATO'dan desteğini sonlandırması talebinin ardındaki nedenin de bu olduğu belirtildi.

Bayraktar TB2'nin satışının yanı sıra Kiev ve Ankara, Ukrayna'da bir İHA Üretim tesisinin kurulmasında da anlaşmıştı. Ukraynalı askeri uzmanların bu durumu, düşmanlıklar için tamamen farklı koşullar yaratan bir imkan olarak yorumladığı ifade edildi. Ukraynalı uzmanlara göre bu aynı zamanda düşman üzerinde duygusal ve gerçek bir etki unsuru.

ABD üssüne saldıran SİHA'da sürpriz mesaj!

 

Kandil'de TÜRK SİHA korkusu: PKK'lılar saklanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali17 Ocak 2022 23:27

    Trakya...ege..akdeniz karadeniz yani tüm sınırlarda iha üsyü kurup sınır güvenliğini ELE almalıyız.. Sınırdan sivri sinek geçse bombeyi tepeden bırakmalı

  • Ali17 Ocak 2022 20:36

    Abd ye Siiihaa diyorum başbişy demiyorum

  • Caner17 Ocak 2022 20:35

    Siha tb2 parti kurup seçime girse kılıçdaroğlundan fazla oy alır

  • azılı solcu17 Ocak 2022 19:51

    ukranaya deil rusyaya satmalıyız.çunku ruslar bizim dostumuzdur.

  • www17 Ocak 2022 16:17

    Abd den herşey beklenir. Yunanistanı silah deposu yaptı. Ukrayna ve Gürcistanı da Natoya aldı mı , tamam. Rusya kuşatıldı. Bizi de Pyd ile kuşattı ,amaç bizi de çevrelemek. Herşey mümkün ,çok dikkatli olunmalı