E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk SİHA'ları Hollanda gündeminde---

Türk SİHA'ları Hollanda gündeminde

Türk SİHA'ları Hollanda gündeminde
09 Ekim 2021 - 08:40 borsagundem.com

Hollanda'nın kamu haber ajansı NOS, Türkiye'nin ürettiği silahlı insansız hava araçlarını gündemine aldı. SİHA'ların "giderek daha fazla satıldığı" yazıldı.

Atatürk Havalimanı'nda eylülde düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılan NOS muhabiri, izlenimlerini Hollandalılar için haberleştirdi.

NOS'un haberinde, Türkiye'nin son yıllarda askeri endüstrisini insansız hava aracı üretmeye yönelttiği ve ihracatını gün geçtikçe artırdığı belirtildi.

"En iyisine sahibiz"

Haberde görüntülerine yer verilen Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın "Klasmanında en iyisine sahibiz." sözleri de başlıkta yer aldı.

Türkiye'nin 10 sene öncesine kadar insansız hava aracı satın almak için uğraştığına işaret edilen haberde, Bayraktar'ın "SİHA'lar kalitelerini ülkemizde ve dışarıda kanıtladı. Artık kendimize yetiyoruz ve hatta ihraç ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

SİHA'lar, Karabağ'da çatışmanın seyrini değiştirdi

Haberde, Baykar şirketi tarafından üretilen, "pahalı olmayan ve etkili" silahlı insansız hava araçlarının Karabağ'daki çatışma bölgelerinde tankları, zırhlı araçları, mühimmat depolarını ve hava savunma sistemlerini vurarak çatışmanın seyrini değiştirdiği vurgulandı.

SİHA'ların Suriye, Libya ve Karabağ'da kullanılarak başarılı olduğu ifade edilen haberde, bu araçların giderek daha fazla ülkeden talep gördüğünün altını çizdi.

Türkiye'nin kısa sürede ABD, İsrail ve Çin gibi önde gelen SİHA üreticilerinin arasında yer aldığı kaydedilen haberde, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Ukrayna, Polonya gibi ülkelerin de Türkiye'den SİHA aldığı, sıradaki ülkenin Litvanya olduğu belirtildi.

Türk SİHA'larına Avrupa'dan bir talip daha

 

Türkiye ile Ukrayna, SİHA'lar için imzaları attı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali09 Ekim 2021 21:58

    Keşke Bosnada kullanılsaydı Müslüman esirleri kendi ellerinizle sırp canilerine teslim edemezdiniz belki Paraya tapan Hollanda milleti

  • Berk09 Ekim 2021 17:38

    Kimin parasıyla bu sihalar- ihalar?

  • Murat09 Ekim 2021 21:15

    öldürdüğümüz teröristerin altın dişlerini söküyoruz.... rahatsız olduysan sen de pikniğe git chp'li arkadaşlarınla

  • çevreci ve devrimci09 Ekim 2021 16:32

    her türlü silah,siha ve sigaraya karŞIYIM.BUNLAR insanlığın baş düşmanıdırlar.önemli olan yeşili sevmek ve doğayı korumaktır.insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına tersdir.o yüzden yeşili sevelim ve doğayı koruyalım.ağaç dikelim,sanayiye deil tarıma önem verelim, çevreye karşı duyarlı olalım.

  • Nihat10 Ekim 2021 02:19

    Hadi ıoradan gerzek!  Velev ki karşı kıyıdan Yunan askeri gelmiş olsun; ne ananı bırakır ne de  bacını; ama bu kansızın kılı kıpırdar mı?  Şüpheliyim.

  • serok agopyan09 Ekim 2021 15:39

    sihalara karşıyım.

  • izzet baş09 Ekim 2021 19:13

    serok agopyan sen ermeni olarak Türkiyenin üretmesine karşısın   git de ermenistan de sen üret..... ne işin var türkiyede...

  • TAMİZ KARTALGÖZ09 Ekim 2021 11:10

    bu insansız hava araçlarının sesten hızlı jet moturlusu gelir ise işte o zaman bu işlemin doruk noktası ve dünya uçak tarihinin yeni başlanğıcı derim.

  • Zöt Lalesi09 Ekim 2021 11:00

    Ne o la hollanda? Lalelerden sonra bunlaradamı sahip çıkmak istiyorsunuz o günler geçti şakir parasını verin alın yoksa hava alırsın.