E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Türk şekerlerini tüm dünya tadacak---

​Türk şekerlerini tüm dünya tadacak

​Türk şekerlerini tüm dünya tadacak
22 Nisan 2014 - 00:04 borsagundem.com

Mondelez, Türk markalarını dünyaya açıyor. Firma, ABD ve Japonya’ya şeker ihraç edecek

Mondelez International, Gebze’deki fabrikasından 50 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Türkiye’de yılda 2.5 milyar ürün üreten firma, bunun 1.5 milyar adedini ihraç ediyor. 2013 yılında 600 milyon TL ciro yapan firma bunun 200 milyon TL’sini ihracattan elde etti. Firma, önümüzdeki aylarda Japonya ve Amerika’ya da şeker ihraç edecek. Mondelez Türkiye Genel Müdürü Antoine Collette, Gebze’deki fabrikalarının 17 farklı teknolojisiyle Mondelez’in en gelişmiş fabrikalarından biri olduğunu söyledi. Collette, “Öyle gelişmiş bir teknolojiye sahibiz ki Amerikan menşeyli şekerlerimizi Türkiye’deki bu fabrikada üreteceğiz" diye konuştu.

Milka, Toblerone, Jacobs...

Dünyada 100 binden fazla çalışanıyla 165 ülkede faaliyet gösteren Mondelez, 2013'ü 35 milyar dolar ciroyla kapattı. Bisküvi, çikolata, sakız, şeker ve kahvede dünya lideri olan firma, her birinin cirosu milyar doları bulan Cadbury, Milka, Jacobs, LU, Nabisco ve Oreo bisküvileri, Tang içecek, Trident sakızları gibi markalara sahip. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)