E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Türk Seddi'yle kaçak geçişler bitti, sınır yerli yazılımla izleniyor---

'Türk Seddi'yle kaçak geçişler bitti, sınır yerli yazılımla izleniyor

'Türk Seddi'yle kaçak geçişler bitti, sınır yerli yazılımla izleniyor
02 Haziran 2019 - 11:45 borsagundem.com

Suriye'de sınır hattına modüler betonla kurulan ve 'Türk Seddi' olarak adlandırılan beton duvarla Türkiye'ye yasa dışı geçişler sonlandırıldı

Suriye'de sınır hattına modüler betonla kurulan ve 'Türk Seddi' olarak adlandırılan beton duvarla Türkiye'ye yasa dışı geçişler sonlandırıldı. Kameralarla donatılan sınır hattını yerli yazılımla anbean izleyen Mehmetçik, Suriye'den gelen tehlikeleri tespit edip, anında müdahale ediyor.
Nisan 2011'de iç savaşın başladığı Suriye'de terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ'ın, Türkiye sınırına yakın bölgelerde kontrolü sağlamasıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nce güvenlik önlemleri kapsamında 911 kilometrelik hudut hattında teröristler ve yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla 2015'te 'Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi' başlatıldı.

SURİYE SINIRI YERLİ YAZILIMLA İZLENİYOR

'Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi' kapsamında Suriye hududuna 2 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde ve 7'şer ton ağırlığında modüler beton duvarlar yerleştirilip, üzeri kesici tellerle kapatıldı. 4 metre yüksekliğine ulaşan ve 'Türk Seddi' olarak adlandırılan beton duvarın yanısıra aydınlatılan sınır hattında tahrip gücü yüksek patlayıcılara dayanıklı gözetleme kuleleri kurularak hendekler kazıldı. Bu önlemlerin yanısıra 360 derece görüntü kaydı alabilen yüksek çözünürlüklü kamera ve termal kameralar yerleştirilen sınır hattı, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli yazılımla göz hapsine alındı.

DÜNYANIN EN UZUN ÜÇÜNCÜ DUVARI

8 bin 850 kilometrelik Çin Seddi ve 3 bin 500 kilometrelik Amerika ile Meksika sınırındaki duvarların ardından dünyanın en uzun üçüncü duvarı olma özelliğine sahip, 'Türk Seddi'yle yasa dışı geçişler sonlandırılırken, Suriye sınır hattındaki uyuşturucu ve kaçakçılık öncelik olmak üzere çeşitli suçlar büyük oranda azaldı, terör saldırıları da önlendi. Mehmetçiğin zırhlı muhabere araçlarıyla devriye gezip, eli tetikte nöbet tutarak 24 saat izlediği sınır hattında ayrıca 2015'ten bu yana çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

MEHMETÇİK TEYAKKUZDA

'Türk Seddi'nin kurulduğu Suriye sınırındaki Mardin'in Kızıltepe ilçesinde konuşlu 2'nci Ordu Komutanlığı emrindeki 7'nci Kolordu Komutanlığı 70'nci Mekanize Piyade Tugayı'na bağlı 4'üncü Hudut Alayı askerleri, hem nöbet kulübelerinde hem de son teknoloji kameralarla karşıdan gelebilecek tehlikelere karşı teyakkuzda bekliyor. Kameralardan tespit edilen hareketlilikleri, alarm verilmesiyle hudut birliğinden zırhlı araçlarla intikal eden tam teçhizatlı askerler, yasa dışı durumlara anında müdahale ediyor. Suriye sınırında vatan savunması yapan Mehmetçik, iftar saatinde ise verilen tekmilin ardından oruçlarını açıyor. Mutfağında lezzetli yemeklerin çıktığı birlikteki askerlerin ramazan mesaisi, Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibince görüntülendi.





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Angaralı02 Haziran 2019 23:11

    Adamlar zaten istedikleri gibi sınır kapısından girip çıkıyor duvarı niye kullansınlar.Biz kaçmayalım diye duvar örüldüyse o başka işe yarar

  • Trakyalı 02 Haziran 2019 18:40

    Döşe mayını olsun bitsin. Bu masrafa ne gerek var.

  • Duvarın altı!..02 Haziran 2019 12:53

    Yer altından geçiş için yapılan tünellere de inşallah çare vardır...

  • Urla02 Haziran 2019 12:49

    Bir zamanlar sınırdaki mayınları temizleyeceğiz diyorlardı. Muhalefet karşı çıktı, engelledi. Şimdi mayınların üstüne duvar ördüler. Vizyon sıfır

  • Defolup gidin ülkenize 02 Haziran 2019 12:44

    Bayram tatiline ülkelerine gittiler sınır kapısından. Paraları ezip yine sınır kapısından giriş yapacaklar. Böyle sığınmacı olmaz.

  • bir yorum02 Haziran 2019 12:35

    Benim sistemimde duvarın kendisi gözlem yapıyor.Yani karşıdan kuş geçse onun cinsini cibiliyetini bile anında bulup ona göre davranış sergiliyor.

  • bir yorum02 Haziran 2019 12:33

    Bir kere akıllı duvar teknoloji olması gerekiyordu.Eğer yapamıyorsanız bana gelin ben yaparım.Akıllı duvar yapay zekayla yönetilir.Gece gündüz kendi kendini kontrol eder ve düşman birisi yaklaştığında kendisi onu yok eder. Böyle gece gündüz boşuna askerin gözlemesi gerekmez.Benim sistemimde o duvarın 4 metre altına girip orada bir su yolu oluşturup o yola öldürücü nitelikte elektrik vermekte var.Yani duvar yer altını da kontrol edecek. Tünel kazarak geçmeye çalışan teröristleri anında imha edecek.Yapacaksanız böyle yapacaksınız.

  • şakamısın02 Haziran 2019 12:32

    bu ülke varya harbiden tımarhanelik ulen yer gök mülteci ne olduğu belli olmayan insanlarla dolu temizleyin bakalım içimizden bunları girmeyen mi kaldı zaten ülkeye...

  • mehmet yılmaz02 Haziran 2019 22:15

    akşam italyanlaramı içtin. ?

  • Kaçan Grup02 Haziran 2019 12:14

    Suriyeliler ne olacak.