E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk savaş gemileri harekete geçti!---

Türk savaş gemileri harekete geçti!

Türk savaş gemileri harekete geçti!
08 Ağustos 2020 - 15:38 borsagundem.com

Yunanistan ve Mısır'ın Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne aykırı olarak imzaladığı deniz yetki alanları sözleşmesine Türkiye'den sert tepki geldi. Türkiye, bu anlaşmayı 4 ana başlıkta "yok hükmünde" ilan etti.

Yunanistan ve Mısır, Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne aykırı olarak, Deniz Yetki Alanları Sınırlandırma Anlaşması imzaladı. Türkiye, bu anlaşmayı 4 ana başlıkta "yok hükmünde" ilan etti. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konu ile alakalı bir açıklama yaparken, Yunan medyası, Türk donanmasına ait gemilerde yine bir hareketlenmenin olduğunu öne sürdü.

Aralarında deniz sınırı bulunmayan Mısır ile Yunanistan, Doğu Akdeniz'de korsan bir anlaşmaya imza attı. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu anlaşma 4 başlıkta yok hükmünde:

1-) ADALAR YETKİ ALANI OLUŞTURAMAZ: Türkiye, Yunan adalarının karasuları dışında deniz yetki alanı oluşturamayacağını belirtti. Buna göre bölgedeki Yunan adaları dikkate alınarak Mısır ile Yunanistan arasında deniz sınırı belirlenemez. Uluslararası yargı kararlarını örnek gösteren Türkiye, kendi deniz sınırlarını bölgedeki Yunan adalarını dikkate almadan ana karalar göz önünde tutarak belirlemiş durumda.

2-) BM'YE BİLDİRDİĞİMİZ DENİZ SINIRLARINA AYKIRI: İki ülke arasında imzalanan korsan anlaşma, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de BM'ye bildirdiği deniz sınırlarını ihlal ediyor.

3-) TÜRKİYE-LİBYA DENİZ SINIRINI İHLAL EDİYOR: Korsan anlaşma; Türkiye'nin, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasını da ihlal ediyor.

4-) TPAO RUHSATLARI DA İHLAL EDİLİYOR: Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın, Akdeniz'de petrol arama için aldığı ruhsatlar da korsan anlaşma ile ihlal ediliyor.

TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX

Türkiye bu iki ülkeye karşı yeni bir Navtex ilan etti. Türkiye, atış eğitimleri için 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında yeni bir Navtex yayınladı.

YUNAN MEDYASI: TÜRK DONANMASI HAREKETE GEÇTİ

Milliyet'te yer alan habere göre; Bölgede hareketlilik devam ederken, Yunan medyası, Türk donanmasına ait gemilerde yine bir hareketlenme mevcut olduğunu duyurdu. Yunan medyası "Çanakkale Boğazından geçen Türk donanmasına ait 3 fırkateyn G.Ege'ye doğru yol alıyor. Gemiler şu anda Sakız Boğaz'ında" haberini paylaştı. Yunanlılar, Aksaz'dan harekete geçebilecek gemilerden endişe ediyorlar.

ERDOĞAN DA KONUŞTU

Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı anlaşma sonrası dün Cuma çıkışı Ayasofya Camii önünde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anlaşmasının yok hükmünde olduğunu söyledi. Erdoğan, Merkel'in ricası sonrası sondajı durduklarını ve Atina ile müzakereye açık olduklarını ancak Yunanistan'ın sözünde durmadığını ifade etti ve "Biz sondaj çalışmalarına yeniden başladık ve Barbaros Hayrettin'i göreve gönderdik" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil09 Ağustos 2020 14:59

    akdenizde petrol bulan varmı bırak bulanı sondaj masrafını göze alıp sondaj yapan varmı sadece buralar bizinm kavgası vermenin dışında ortada bir şey yok önce lozan anlaşmasının şartları için mücadele etmek lazım elindeki anlaşmaya uymayan yunana ders vereceksin kardak gibi ama nerde

  • AHMET ÖZBİR09 Ağustos 2020 12:06

    TÜRK'E KEFEN BİÇENİN LEŞİ DENİZE SERİLİR! Akıllı olsunlar, aksi halde BAŞLARINDA AKIL BIRAKMAYIZ, kaşınanın TOPUNU KAŞIR, DENİZE GÖMERİZ. Hepimiz devletimizin yanındayız, ecnebinin parasını şutluyoruz, TÜRK'ÜN LİRASI'NA GÜVENİYOR, YATIRIMIMIZI TL OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ.

  • baddal gazi09 Ağustos 2020 08:56

    bi komusyon kurulsun çıkan petroller 3 bölünsün ganimet ortakolsun ne var bunda  savaşmaya gerek yok 

  • Sinan Bey 09 Ağustos 2020 00:20

    Inşallah Türkiye Yunanistan arasında savaş çıkar.

  • :))))08 Ağustos 2020 21:13

    Yorumlara bakıyorumda yunandan çok chp ye yazmışlar,bu kadar korkmayın yahu :))) daha dün keşke yunan kazansaydı diyen fesliye ödül verip ziyarete gidiyorlardı Hayırdır ???

  • M M Dalcı10 Ağustos 2020 06:04

    BİZ PKK LIYADA DHKP C LİYEDE GİTTİK DİYENİ HİÇ HİÇ YADIRGAMADINIZ. ODA FESLİYE GİTMİŞ NE VAR. SERDE FES DÜŞMANLIĞI VAR, ARADA DEPREŞİYOR GALİBA

  • :)))09 Ağustos 2020 10:21

    Abdullah kardeş,dediklerinde haklısın ama ülke 100 sene öncesinin ülkesi değil,hamd olsun kimse onları geride getiremez dayatamaz,ancak zoruma giden daha geçen hafta Eşşek adasına çıkıp kuzu çeviren ğstüne üstlük kilise kuran sonrada askeri bando mızıka çalan yunana ses etmeyip gelip burada sözüm ona yalakalık yapanlaradır.Geçmişden ders almamış bir toplum değiliz evet arada o günleri özleyenler çıkabilir ama hamd olsun ki bugün aklı selim olanlar fazladır.Benim tedirginliğim bilmediğimden değil bu tiplere ayar olmamdan.

  • abdullah 08 Ağustos 2020 21:54

    1955 öncesini bilsen tedirgin olurdun sende milletin dinine diline ahlakı değerlerine düşman bir partinin insanlarımızı tekraren aldatması insanı ürkütüyor bir zülüm devri sona ermişken tekrar hortlaması vatanın topraklarına sahip çıkılmaması yokluklar işkenceler zorla şapka vs. dayatmalar ahlaksızlık adına her dayatma ahlak adına ise yasaklama nasıl bir şey tasavvur edebilirmisin

  • Pala08 Ağustos 2020 18:52

    Oy kazanmak için suni gündem

  • osmanlı torunu09 Ağustos 2020 00:18

    Bu gündemi biz belirleriz biz bitiririz ama bunu oy için değil vatanımız için yaparız Hani CHPKK nın bilmediği her seferinde atatürk ün arkasına sığındığı ve halen onunla siyaset yapmaya devam ettiği ama artık millet uyandı gerçi uyanmayan çok güzeller varda neyseeeeeeeee

  • Bekir08 Ağustos 2020 20:39

    Aptal her her yerde kendini belli edermiş. Doğru çıktı

  • TAMİZ KARTALGÖZ08 Ağustos 2020 19:50

    Yunanlılar evinizi işgal etse hiç sesin çıkmayacak gibi.

  • Erdal08 Ağustos 2020 19:11

    Sasirdiniz artik ne yazzaniz nafile..zatenINCEDE isinizi gordu.

  • Feto savar08 Ağustos 2020 19:01

    Çok gereksiz bir insansın.

  • Sss08 Ağustos 2020 18:39

    Adalarımızı geri alalım...sisam dilek yarımadasının hemen dibinde,sakız çeşmenin dibinde....nasıl bunlar zamanında onlara bırakılmış,hayret ya.

  • Bekir08 Ağustos 2020 20:42

    İnönü Paris antlaşmasına davet edildiği halde, gel adalarına sahip çık denildiği halde Paris antlaşmasına katılmadı, bu hiçbir şey, Yunanistan Türkiye'ye saldırdı ve kaybetti savaş tazminatı almamız lazım iken, istemedi !!! En az 500 milyar dolar diyebiliriz, İnönü kime çalışmış ortada

  • Veli08 Ağustos 2020 18:17

    Kendilerininde bitik olduklarini biliyorlar ama topluma ALGI yapiyorlar ANKET falan hepsi hikaye anlasmali yoksa toplumda azaldiklarini pekala biliyorlar..ekenomi falan hepsi bahama.. aynisida IYI partide yasaniyor..yoksa tum ulkelerin PANDEMIDEN dolayi bozuldugunu biliyorlar..ama acaba ..bir umut yapabilirmiyiz..yoksa ulke PANDEMIYI cok cok iyi goturdu..bunu biz degil yabanci soyluyor.

  • Ali08 Ağustos 2020 18:11

    Beyler elbette ki CHP li secmende biliyor bunlari ki bu kadar saf olamazlar ama icindeki EGOLARINI bir turlu atamiyorlar..biraz genis aci baksalar.. iste buda onyargi ve takintidir.

  • Olcay08 Ağustos 2020 18:05

    Kim ne derse desin bu BAHCELI T.ERDOGAN IKILISI AKILLI ADAM ARKADAS..GERISI TIRI VIRI

  • Sinan Güler 09 Ağustos 2020 00:25

    Kılıç Türkiye şahlanıyor. Avrupa'da kişi başına düşen gelir en fazla Türkiye. Enflasyon eksilerde. Dolar 2 TL. Bu gidiş ile bir iki yıla kalmaz Dünyanın süper ekonomi gücü olacak Türkiye. Yola devam durmak yok.

  • KILIÇ08 Ağustos 2020 21:02

    REİS CANIMIZDIR CANIMIZLA MALIMIZLA REİSİN YANINDAYIZ.

  • ekonomist/stratejist08 Ağustos 2020 17:53

    Adolf Hitler dahi 2. Dünya Savaşında Yunanistan üzerinden doğruca Polonya, Hırvatistan v.b ülkeleri ele geçirdikten sonra soluğu Rusya sınırında almıştır. Ancak tek bir ülkeye girmemiştir bu coğrafyada o da Türkiye. Hitler gibi faşist bir liderin neden Türkleri bulaşmadığı hem tarihimizde yatar hem de sözlerinde yatar.: "Türkler öyle bir millettir ki hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır."...Başka söze gerek yoktur sanırım akıllı olun lan Hitler gibi bir deli dahi Türklerle savaşma cesareti gösteremedi size noluyor layn..

  • anti virüs 08 Ağustos 2020 20:44

    hitlerin türklerden korktuğu felan safsata. böyle dev aynasında görmek anca bizim millete mahsus. strateji geregi bize bulaşmamıştır.rusya yunanistan gibi ülkelerle o zaman ters olmamızın da etkisi var. başka sebepler de var.

  • Atakan08 Ağustos 2020 18:56

    Hitler gizliden Türk hayranı olabilir diye düşünmeden edemiyorum korkması da burdan gelebilir.

  • bahaneci08 Ağustos 2020 17:27

    seytanin sozu= gavurun/yunanin sozu.bunu iyi anlayin.....gavur oglu gavur zaman kazanma pesinde....

  • Yener08 Ağustos 2020 17:14

    Hala LIBYADA NE ISIMIZ VARDIYEN ANGUTLAR...NASIL BIR RUH HALIDIR ANLAMIYORUM..IC SYASET AYRI ULUSAL CIKAR AYRI.. HALA ..SASIYORUM..BILMIYORLARMI...KASITLIMI YAPIYORLAR..ANLAMIYORUM...BIR TOPLULUK BU KADAR AHMAK OLAMAZ...ILLAKI ICINDE..AKLI SELIM DUSUNENLER VARDIR..AMA SESLI DUSUNEMIYORSA..BIR SEY IFADE ETMIYOR..OZGUR OLAMIYOR..ON YARGILI.

  • Yazıklar olsun08 Ağustos 2020 17:09

    CHP lilet o kadar rotayı şaşırmış ki gerçekten yunanistan nın yanında alacak kadar vatan haini olmuşlar Yorumları okuyunca İğreniyorum resmwn not akp li değilim ama bu milli mesele

  • Huda08 Ağustos 2020 18:03

    Onun icon INCE ayriliyorya..Adam hakli..CHP ulke partisi degildir.HDP ile cizbgisi Aynidir.IYI partied kuyruktur az kaldi dagilacalar..zaten.

  • Mehterancı08 Ağustos 2020 18:02

    Çakma yazıklar ne biliyorsun yorumcunun chp li olduğunu bende akp liyim ama dinimizde zan en kötü şeylerden birisidir ispat edemeyeceğin şeyler sana hesap olarak dönecektir,bu parti ne kaybediyorsa sizin gibi sözüm ona kalemşör troll vs vs lardan kaybediyor ve milletin gözünde antipatik oluyor aşağıda bazılarını vatan haini ilan eden eski chpilymiş miş miş zat sanada aynısı geçerli senin dilin ak parti dili değil bize senin gibiside lazım değil geldiğin yere dön veya nerede olduğunun farkına var,hiç şüphe yok ki hepimiz dilimizden hesaba çekileceğiz.

  • BORSACI08 Ağustos 2020 17:04

    GEBERTMEKTEN BAŞKA ÇARE KALMADIYSA GEÇ KALINIYOR.ALLAH 

  • Ayıptır ayıp08 Ağustos 2020 16:31

    Bende akp karşıtıyım ama bu durum farklı... Yunanistan işine bak sanane

  • Galip08 Ağustos 2020 16:22

    20 yildir sana muhaliftim.sn.t.erdogan..sana helal olsun.gercek bir devlet ADAMI.. ulkemin cikarlarini mudafa eden tek lider..ATATUKTEN sonra onu gordum..ataturkculuk lafla olmuyor..iste gecek ATATURK mirasi budur.HELAL OLSUN BAHCELI ERDOGAN ORTAKLIGI..digerleri hikaye ben bunu iyi anladim

  • Eski bir chpli08 Ağustos 2020 16:43

    Eski bir CHP’li olarak söylüyorum sana eksi oy verenler bu ülkenin vatan hainleri dir. Bir sosyalist olarak söylüyorum maalesef CHP hepimizi kandırdı yıllarda Atatürk. Mirasını yemekten başka bir şey yapmadı ilk defa hayatımda önümüzdeki seçimlerde ben de ak partiye oy vereceğim

  • Misir08 Ağustos 2020 16:19

    Türkiye ile olası savaş sisi yi "sisi girl" yapar.. bitirir

  • cahil herif08 Ağustos 2020 16:11

    türkiye iki dost ülke, yunanistan ve mısırın anlaşmalarına saygı duymalı ve akdenizdeki barış ve kardeşlik  ortamını devam ettirmelidir.

  • Ayip ayip08 Ağustos 2020 16:08

    Bu ortamda boyle asilsiz astarsiz haber