E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk-Rus iş dünyasının ağır topları Kremlin Sarayı'nda---

Türk-Rus iş dünyasının ağır topları Kremlin Sarayı'nda

Türk-Rus iş dünyasının ağır topları Kremlin Sarayı'nda
08 Nisan 2019 - 06:56 borsagundem.com

Türk ve Rus tarafından sınırlı sayıda iş dünyası temsilcisinin katılımlarıyla gerçekleşecek toplantı, Kremlin Sarayı’nda saat 16.00'da başlayacak

Kremlin Sarayı bugün hem iki ülke devlet başkanının zirvesine ve Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına sahne olacak, hem de Türk-Rus iş dünyasının önde gelen isimleri iki liderle bir toplantıda buluşacak.

Hazırlıkları uzun süredir devam eden toplantı, Türk ve Rus tarafından sınırlı sayıda iş dünyası temsilcisinin katılımlarıyla gerçekleşecek. Kremlin Sarayı’nda saat 16.00'da başlaması planlanan toplantının bir saat sürmesi bekleniyor.

Toplantıda iki liderin, “dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma” hedefini tekrar gündeme getirmeleri bekleniyor. Ayrıca ikili ticari-ekonomik ilişkilerde yaşanan sorunların da liderlerin huzurunda dile getirilmesi planlanıyor.

Toplantının hazırlıkları, iki ülkenin Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanları, Ticaret Bakanı Ruhsar Pakcan ile Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın geçen hafta Moskova’da yaptıkları görüşmede de değerlendirilmişti. Ticaret Bakanı Pakcan, "Ticarette engellerle karşılaşıyoruz, bunları kaldıralım ve yeni iş birliği imkanlarını araştırıp geliştirelim, doğrultusunda müşterek karar aldık” açıklaması yapmıştı.

Pekcan, 2018'de ortak ticaret hacminin 25,7 milyar dolara ulaştığını, bunun 13,3 milyar dolarının enerji ürünleri ithalatından kaynaklandığını vurgulamış ve "ticarette dengenin önemine" işaret etmişti.

Türkiye'nin Rusya'ya ihracatı bu yılın ocak-mart döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,5 artarak 868 milyon dolar olurken, aynı dönemde Rusya'dan gerçekleştirilen ithalat ise yüzde 9 azalarak 5.4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Türk müteahhitlik firmaları tarafından Rusya'da bugüne kadar 73.1 milyar dolara karşılık gelen bin 961 proje üstlenildi. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)