E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürk petrol ve gaz hisselerinde yön değişikliği mi?---

Türk petrol ve gaz hisselerinde yön değişikliği mi?

Türk petrol ve gaz hisselerinde yön değişikliği mi?
12 Ocak 2021 - 15:36 borsagundem.com

VTB Capital, Türk petrol ve gaz şirketleri için tavsiyelerini aşağı yönlü revize etti

VTB Capital, Türk petrol ve gaz şirketlerinin Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler sonrasındaki petrol fiyatlarında toparlanmanın ve piyasa pozitifliğinin etkisi ele 2020 yılı sonunda iyi bir ralli yaşadıklarına işaret etti.

Ancak yaptıkları makro, finansal ve operasyonel modellemelerin Türk enerji ve petro kimya şirketleri için tavsiyelerini düşürmelerine neden olduğunu belirten VTB, Tüpraş (#TUPRS) ve Aygaz (#AYGAZ) için tavsilesini 'sat'a, Petkim (#PETKM) için 'tut'a indirirken, Turcas (#TRCAS) için 'sat tavsiyesini devam ettirdiklerini vurguladı.

VTB raporunda, Tüpraş'ın rafine marjının 2021 yılında kademeli bir toparlanma göstereceğini ancak 2017 seviyesine ancak 2025 yılında geri gelebileceğini belirtti ve Tüpraş için hedef fiyatını 98 TL olarak belirledi.

Petkim'in petrokimya marjlarının bu yıl güçlü olacağını ancak bu beklentinin şimdiden fiyatlandığını belirten VTB Capital, hedef fiyatını 5,60 TL olarak ortaya koydu.

Aygaz'ın otogaz satışlarında pozisyonunun zayıflayacağı beklentisini ortaya koyan VTB, hedef fiyatını 13,70 TL olarak belirledi.

Turcas'ın Türk enerji sektörü içinde en iyi performansı gösterdiğini ve BIST100'ün yüzde 63,4 üzerine çıktığını hatırlatan VTB, bu hareketi destekleyecek temel bir neden görmediğini belirterek, "sat" tavsiyesini tekrarladıklarını vurguladı.

Borsada yükseliş iştahı canlı, dalgalanmaya dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fuat13 Ocak 2021 02:08

    2017 yılında tupraş neredeyse 30$'ı gördü. bugün 14$ cıvarında. bahsi geçen olumsuz durumlar zaten fiyatlandı. şuanda 2021 yılındaki toparlanma fiyatlanıyor. vtb votkayı fazla kaçırmış sanırım.

  • Vatandaş Hasan12 Ocak 2021 23:44

    Aldanmayın bu haberlere,tam tersi oluyor hep...