E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk oyun şirketini satın alan Zynga'nın hisseleri zirve yaptı---

Türk oyun şirketini satın alan Zynga'nın hisseleri zirve yaptı

Türk oyun şirketini satın alan Zynga'nın hisseleri zirve yaptı
02 Haziran 2020 - 04:53 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen oyun geliştiricisi Zynga'nın hisseleri, Türk oyun şirketi Peak Games'i satın aldığını duyurmasının ardından Nasdaq'da son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

ABD'li oyun şirketi Zynga'nın hisseleri, Türk oyun şirketi Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın almasının ardından 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Nasdaq borsasında ZNGA koduyla işlem gören Zynga'nın hisseleri pazartesi günü yüzde 5,57 yükselişle 9,66'ya yükseldi. Şirketin hisseleri gün içerisinde 9,87 değerine ulaşarak 8 yılın en yüksek seviyesini kaydetti.

Zynga'nın hisseleri, Türk oyun şirketi Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın almak için anlaştığını duyurmasının ardından yükseliş gösterdi. Şirketin yıllık gelir beklentisini de 1,65 milyar dolardan 1,69 milyar dolara yükseltmesi de hisselerin artışında etkili oldu.

ABD'li oyun şirketi Zynga, Toon Blast ve Toy Blast'ın yaratıcısı olan İstanbul merkezli Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın almak için anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Şirketten yapılan açıklamada, Peak Games'in yüzde 100'ünün yaklaşık 900 milyon dolar nakit ve yaklaşık 900 milyon doları Zynga'nın genel hisseleri olmak üzere satın alınacağı bildirilmişti. Açıklamada, söz konusu alımla Zynga'nın yeni oyun stokunu güçlendireceği belirtilmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zynga CEO’su Frank Gibeau, "Peak’e 'Aramıza hoş geldin' demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor" ifadelerini kullanmıştı.

New York borsası artıda kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zaim02 Haziran 2020 18:30

    Bağzı görgüsüzler, iki gündür sevindirik oldu. Ürettiği ne? oyun, internet cafede çocukları avare tutan gereksiz bişey.

  • mesut kaya02 Haziran 2020 09:06

    BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YEDİ. BÜYÜKLER DAHA DA BÜYÜDÜ TEKEL OLDU. KÜÇÜK BALIĞIN HEDEFİ BÜYÜMEK OLMAYINCA NEDEN DÜNYA ÇAPINDA ŞİRKETİMİZ YOK DİYE ÜZÜLÜR DURURUZ. TÜRK ŞİRKETLERİNDE VİZYON YOK. PARAYI GÖRÜNCE KENDİLERİNİ SATIYORLAR.

  • Net man 02 Haziran 2020 08:05

    İnanılmaz bir rakam..şirketi kutlarım..

  • Xxx02 Haziran 2020 18:28

    İnanılmaz da niye inandın da kutladın ki.

  • Cemre02 Haziran 2020 08:25

    Bize göre iyi onlara göre bedava