E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk modacılar Floransa'yı büyüledi---

Türk modacılar Floransa'yı büyüledi

Türk modacılar Floransa'yı büyüledi
11 Ocak 2014 - 05:22 borsagundem.com

İtalya'nın önemli moda merkezlerinden Florasna'da yapılan Fitti Uomo Fuarı'na katılan 5 Türk firması yoğun ilgi gördü

İtalya’da modanın kalbinin attığı iki önemli şehirden biri olan Floransa’da geleneksel olarak yapılan Pitti Uomo (Erkek) Fuarı’na Türk damgası vuruldu. Fuara katılan 5 Türk firması katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 85’incisi düzenlenen İtalya’nın en büyük erkek hazır giyim fuarı Pitti Uomo, dün kapılarını kapatırken, Türk modacılar fuardan gördükleri ilgi ve aldıkları siparişler dolayısıyla memnun bir şekilde ayrıldı.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Üyesi Efsane Saykı Turan, “Türk ürünleri artık tasarım konusunda çok yeterli. Fuara genç tasarımcılarımız da katılıyorlar. İHKİB olarak onları da destekliyoruz. Türkiye’nin üretim avantajı var, bizde kumaş bulmak daha kolay diğer ülkelere göre. Bizim kumaş üretimimizin olması, tasarımcılarımızın daha tecrübeli olmaları, üretimde bizi rakiplerimiz karşısında daha avantajlı hale getiriyor” diye konuştu.

Aynı zamanda Hatemoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turan, firma olarak fuara 5'inci kez katıldıklarını belirterek, “Dünyanın her tarafından çok sayıda katılımcı var. Japonya, Afrika, Güney Amerika’dan gelen katılımcılar, standları ziyaret etti. Bizim için oldukça yoğun geçti. Birçok ülkeden ziyaretçimiz oldu” dedi.

Efsane Saykı Turan, bu işte sürekliliğin önemli olduğunu ifade ederek, fuarda önceki seneden davet ettikleri katılımcılarla tekrar görüşme fırsatı bulduklarını, onların da koleksiyonlarının gün geçtikçe gelişmekte olduğunu kendilerine söylediğini dile getirdi.

-“Bizim için umut verici bir fuar oldu”

Kiğılı Bayiler Koordinatör Yardımcısı Eda Tutkun da fuara üçüncü kez katıldıkları bilgisini vererek, “Genel olarak önceki fuarlarla kıyasladığımız zaman yoğunluk olarak yaz sezonu biraz daha yoğun geçiyor bizim için. Müşteri potansiyeli açısından bu sefer, biraz daha fazla ilgi gördük” diye konuştu.

Dünya pazarlarının potansiyellerine ilişkin bilgi sahibi olduklarını anlatan Tutkun, “Gördüğümüz kadarıyla Polonya, Çek Cumhuriyeti’ndeki pazarlar, Türk firmalarıyla çok ilgili sadece bizimle de değil. Türki cumhuriyetler ve Ortadoğuda çok fazla yer edinmiş durumdayız ve şu anki hedefimiz; Rusya, Doğu Avrupa. Bizim için umut verici fuar oldu, çok fazla yeni yatırımcıyla tanıştık” ifadelerini kullandı.  

-“Dünya kulüplerinden teklifler var”

Ramsey Uluslararası Satış-Pazarlama Bölge Yöneticisi Murat Dudakoğlu, Pitti Uomo fuarına beşinci kez katıldıklarını ve bu yıl da geçen yıl olduğu gibi ana binada yer aldıklarına dikkati çekerek, “Burada dünyaca ünlü markalarla beraberiz. Fuarda ilk gün sakin olmasına rağmen diğer fuarların aksine ikinci ve üçüncü gün daha hareketliydi, keyifliydi. Çok farklı ülkelerden yatırımcılarla karşılaştık. Bu tanışma aşamasıydı asıl önemli olan bundan sonraki takip kısmı. Kış sezonunda kendilerini showromumuza davet edeceğiz. İstanbul’da görüşmeleri ilerletmek önemli olan” diyerek fuarı değerlendirdi.

Rusya ve Çin’e yönelik açılımları olduğunu kaydeden Dudakoğlu, firmalarının İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’u giydirdiğinin hatırlatılması ve başka takımların olup olmadığının sorulması üzerine, “Çok ciddi dünya kulüplerinden teklifler geliyor. Ama tabi pişmeden bunu masaya yatırmak çok doğru olmaz” yanıtını verdi. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)