E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk Lirası'ndan kar satışı riski---

Türk Lirası'ndan kar satışı riski

Türk Lirası'ndan kar satışı riski
25 Nisan 2016 - 11:50 borsagundem.com

Credit Agricole stratejisti Guillaume Tresca, Fed ve BoJ kararları sonrasında gelişmekte olan piyasa para birimlerinde kar satışı ve düzeltme riskinin bulunduğunu söyledi

Credit Agricole stratejisti Guillaume Tresca, gelişmekte olan piyasa para birimlerinin Fed toplantısı öncesinde belirli bir aralıkta hareket etmesini beklerken, FOMC toplantısında daha önce belirtilen risklerin daha dengeli olduğuna dikkat çekilebileceği ve Haziran'da faiz artırımına dair beklentilerin tekrar oluşabileceği görüşüyle gelişmekte olan piyasa para birimlerinde kar satışı ve düzeltme riskinin bulunduğunu söyledi.

Tresca, böylesi bir senaryoda gelişmekte olan piyasa rallisinin geldiği noktayı düşünerek taktiksel uzun dolar pozisyonunun iyi bir risk-getiri sunabileceğini söyledi. Tresca ayrıca, Japonya Merkez Bankası'nın genişlemeci politikasını artırmaya yönelik bir hamlesinin gelişmekte olan piyasalara yönelik algıyı destekleyeceğini ifade etti.

Credit Agricole stratejisti Tresca'ya göre, gelişmekte olan piyasa para birimlerinde Fed'in tetikleyeceği bir düzeltme durumunda Güney Afrika randı, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) para birimleri arasında en korumasızı olabilir. Tresca, TL'nin yüksek carry trade cazibesinin TL'de kısa pozisyon almayı cazip olmayan bir durum haline getirmesine rağmen, Fed'in tetikleyeceği bir düzeltme durumunda TL'nin de değer kaybedebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)