E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Türk Lirası'nda istikrar için bu gerekli!---

Türk Lirası'nda istikrar için bu gerekli!

 Türk Lirası'nda istikrar için bu gerekli!
24 Ocak 2017 - 16:44 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan kararları değerlendirdi

TCMB'nin gecelik borç verme faizini ve geç likitide penceresi faiz oranının piyasa beklentilerine paralel, ancak kendi beklentilerinin üzerinde artırdığını belirten Goldman Sachs, TCMB'nin bu kararları ile likidite yönetiminin tercih edilen politika aracı olmaya devam ettiğine işaret ettiğini vurguladı.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan kararları değerlendiren Goldman Sachs, yapılan faiz ayarlamalarının ortalama fonlama maliyetini 80 baz puan artıracağını ve yüzde 9,80'eçıkaracağını belirtti.

Faiz koridorumunun üst bandının yüzde 11 olduğunu ve bunun Türk Lirası'nda istikrarın sağlanması için gerekli olduğunu düşündükleri seviyeye çok yakın olduğunu ifade eden Goldman Sachs, "Ancak bizim
görüşümüze göre piyasa faiz koridorunda açık bir yukarı kaymayı tercih ederdi. Bu durum, kurda oynaklığın yüksek kalmaya devam etmesinin muhtemel olduğuna işaret ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Goldman Sachs ayrıca TCMB'nin faiz esnekliğini yüksek derecede devam ettirme stratejisi dikkate alındığında, kurda oynaklığın yüksek seyretmeye devam edeceğinden kuşkulandıklarını vurguladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)