E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk Lirası'nda dalgalanma sürüyor---

Türk Lirası'nda dalgalanma sürüyor

Türk Lirası'nda dalgalanma sürüyor
26 Şubat 2021 - 15:03 borsagundem.com

Dün küresel piyasalardaki izlenen sert satış dalgasının etkisi bugün de sürüyor. Türk Lirası sabah saatlerinde dolar karşısında gerilemişti. Gününün devamında Türk Lirası dolar karşısında artıya geçerken, bu seviyeyi uzun süre koruyamadı

Türk Lirası'nda küresel piyasalarda görülen risk iştahındaki düşüşle artan satış baskısı haftanın son işlem gününde de sürüyor.

Güne 7,35 seviyesinde başlayan Dolar/TL kuru 7,47 seviyesinin de üzerini test ederken, 7,30 seviyelerine kadar gerileyen kur, tekrar 7,40 üzerine çıktı.

Dolar/TL 15.00 itibarıyla yüzde 1 primli olarak 7,4299 seviyesinden, euro/TL de 8,9973 seviyesinden işlem gördü.

Türkiye'nin risk primi 297 baz puan seviyesine çıkarken, gösterge tahvil faizi de yüzde 14,92 seviyesinde.

Türk Lirası ile birlikte diğer gelişmekte olan para birimlerindeki satış baskısı da devam etti. Günün ilk işlemlerinde dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi Güney Kore Wonu olurken, Endonezya rupisi ve Hint rupisi de onu takip etti.

Tahvil getirilerindeki ivme bu hafta küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik algıyı bozarken, satışlar özellikle teknoloji hisselerinin öncülüğünde Perşembe günü derinleşmişti.

Kusursuz fırtına ne zaman dinecek?

TL’de Japon etkisi

Tahvil faizlerinden 'uyarı sinyali'

Borsa sert düşüş sonrası bir miktar toparladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)