E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk Lirası varlıklar için önemli gün---

Türk Lirası varlıklar için önemli gün

Türk Lirası varlıklar için önemli gün
17 Haziran 2021 - 11:32 borsagundem.com

Fed'in kararları sonrası güçlenen ABD Doları ve artan ABD tahvili faizlerinin etkisiyle dolar/TL'de, yeniden 8,60'ın üzeri görüldü. Yaklaşık bir haftadır yoğun geçen ajandada bugün ise TCMB'nin faiz kararı bulunuyor.

Türk Lirası varlıklar için, Avrupa Merkez Bankası faiz kararıyla başlayan ve oldukça yoğun geçen bir haftalık ajandanın son gündem maddesi olarak olarak bugün TCMB'nin faiz kararı izlenecek. TCMB'nin faizleri sabit tutmasına kesin gözüyle bakılırken piyasalar daha çok kullanılan ifadelerden ilk faiz indirimi zamanlamasını daha net tahmin etmeye çalışacaklar.

Dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) iki gündür devam eden Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarının ardından faizleri sabit bıraktı ve varlık alım programını da değiştirmedi. Faiz kararının ardından Powell'ın merakla beklenen tapering sorularına, ekonomide ciddi bir ilerleme kaydedilene kadar varlık alımlarının süreceğini ifade etti.

Powel, faiz artışına yönelik mesajlarında ise "Yakın vadede başlayacak olan tartışma tahvil alımlarının ölçeğidir. Faiz artırımı çok daha sonra gerçekleşecek. Tapering, düzenli, metodik ve şeffaf şekilde başlayacak" ifadeleriyle yanıt verdi.

Fed'in açıkladığı kararlar ve Powell'ın basın toplantısındaki mesajlarıyla birlikte dolar/TL, 8,63'ün üzerini gördü. Euro/TL ise 10,31'den 10,41'e kadar yükseldi.Gece boyunca bu seviyelerini koruyan dolar/TL, bu sabah saatlerinde deyükselişini sürdürdü ve 8,65'in üzerine çıktı. Euro/TL ise yatayda kalırken işlemler 10,34-10,35 düzeyinden gerçekleşiyor.

Ash: ABD faizleri yükselmeye devam ederse TL en kırılgan para birimi

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, sosyal medya hesabından yaptığı ve grafikle desteklediği paylaşımında, ABD'de faizlerin daha da yukarıya gitmesi durumunda Türk Lirası'nın gelişen ülke para birimleri arasında en kırılganı olduğunu ifade etti.

(Dünya - Hüseyin Koyuncuoğlu)

Borsada satıcılı seyir sürüyor

Küresel borsalara satıcılı bir görünüm hakim

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)