E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk Lirası için acil önlem alınmalı---

Türk Lirası için acil önlem alınmalı

Türk Lirası için acil önlem alınmalı
09 Ocak 2017 - 14:29 borsagundem.com

Matys, Türk lirasında istikrar sağlanması ve ekonomide daha fazla zararın oluşmasını engellemek için acilen cesur önlemler alınması gerektiğini söyledi

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys bugün yayınladığı notta, Türk lirasında istikrar sağlanması ve ekonomide daha fazla zararın oluşmasını engellemek için acilen cesur önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Matys, "halihazırda enflasyonist baskı oluşturan" Türk lirasındaki gerilemenin hızının yavaşlatılması için Merkez Bankası'nın faiz oranlarını "kayda değer" biçimde artırması gerektiğini belirtti.

Matys, Türk lirasındaki zayıflamanın, "Türkiye'yi Başkanlık sistemi yönünde değiştirecek olan" anayasa değişikliği teklifine odaklanan "siyasi belirsizliğe" bağlı olduğunu söyledi.

Türk lirası bugün dolar karşısında yüzde 2.5 değer kaybederek 3.7386 seviyesine kadar geriledi ve Temmuz ayından bu yana en büyük günlük kaybı yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m09 Ocak 2017 20:15

    Devlet mille. dolar hastasi daha fazla dolar alirlar

  • KIRIMLI09 Ocak 2017 18:59

    16 sene önce 1,70 den aldığınız dolarlar öyle bir girdi ki aradan geçen onca zamanda aldığınız fiyatı bile zor yakaladınız şimdi biraz artış olunca hadi faiz artır yok ya sebep.Risk altında filan değiliz,kur bu faiz bu işine gelirse.Sizde risk var hemde çok diye dayatmaya çalışıyorlar bir zamanlar çok meşhur olan “cari açık” tan bahseden yok.2001-2006 yılları arasında TCMB ye yapılan dolar al çok düşük kaldı yalvarmalarını unutmadık…

  • sencer09 Ocak 2017 14:53

    amacınızın faizi arttırmak olduğunu biliyoruz o yüzde spekülasyon yapıyorsunuz doları yükseltmek maliyetli ama faizden para kazanmanın maliyeti sıfır o yüzden yorulmak istemiyorsunuz biz bunun farkındayız

  • K209 Ocak 2017 14:49

    SURİYE PARASININ BİLE KARŞISINDA DEĞER KAYBEDİYOR ANLAYIN HÜKÜMETİN VATANDAŞINA VERMİŞ OLDUĞU DEĞERİ...........