E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk Lirası global trendden ayrılmaz---

Türk Lirası global trendden ayrılmaz

Türk Lirası global trendden ayrılmaz
20 Nisan 2016 - 14:29 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararını Gedik Yatırım'dan Üzeyir Doğan yorumladı

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7.5 düzeyinde sabit tutarken, marjinal fonlama oranını yüzde 10.50’den yüzde 10’a indirdi.

Gedik Yatırım'dan Üzeyir Doğan faiz indirimini yorumladı. İşte o açıklamalar...

TCMB beklendiği gibi marjinal fonlama oranında (üst bant) beklendiği gibi 50 baz puanlık indirim gerçekleştirerek, borçlanma faiz oranını (alt bant) ve bir hafta vadeli repo ihale faizini (politika) değiştirmedi. Piyasa beklentileri çok büyük bir ağırlıkla kararın bu şekilde gelmesi yönünde idi. Buna karşın sınırlı da olsa 50 baz puandan daha fazla bir faiz indirimi olabileceği endişesi TL’yi bir miktar bakılıyordu. 50 baz puanlık indirimle bu baskının ortadan kalkması kısa vadede TL’yi bir miktar güçlendirebilir ancak bu etkinin TL’yi global trendden ayrıştıracak boyuta ulaşmasını beklemiyoruz. Beklentilere paralel gerçekleşen kararla birlikte piyasadaki anlık etkiyi göz ardı ettiğimizde piyasa üzerindeki etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz. Ayrıca yapılan basın duyurusunda paylaşılan  “Enflasyon yakın dönemde belirgin bir düşüş sergilemiştir. Temelde işlenmemiş gıda kaynaklı gerçekleşen bu düşüşün kısa vadede devam edeceği öngörülmektedir. Bununla birlikte, çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmenin sınırlı olması likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasını gerektirmektedir.” görüşü, TCMB’nin sıkı duruşunu koruyacağı dolayısıyla da ağırlıklı fonlama maliyetindeki düşüşün sınırlı kalmaya devam edeceği şeklinde yorumlanabilir.

Üzeyir Doğan - Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)