E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk liderleri Obama dinlemiş!---

Türk liderleri Obama dinlemiş!

Türk liderleri Obama dinlemiş!
01 Nisan 2014 - 07:38 borsagundem.com

Dinleme skandallarına bir yenisi daha eklendi. ABD Başkanı Obama, Türk liderlerin iletişim bilgilerini kontrol etmiş

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Türk liderlerin iletişimlerini, “en yüksek ikinci grupta” yürütülen faaliyetler içinde dinlediği öne sürüldü.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA), Beyaz Saray’ın talimatları doğrultusunda Türk liderleri de dinlediği iddia edildi. Der Spiegel dergisi muhabirleri Marcel Rosenbach ve Holger Stark tarafından kaleme alınan ve Almanya’da dün yayımlanan “Der NSA Komplex” adlı kitapta yer alan iddiaya göre, NSA’in hakkında en yoğun istihbarat faaliyeti yürüttüğü ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

NSA’in eski çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı gizli belgelerin ayrıntılarına yer verilen kitapta, Türk siyasi liderlerinin iletişimlerinin, NSA’in “en yüksek ikinci grupta” yürütülen istihbarat faaliyetleri kapsamında dinlendiği vurgulanıyor. Bu düzeyde yapılan dinlemeler, “ABD Başkanı’nın çok yüksek istihbarat öncelikleri” olarak nitelendiriliyor. Dinlemelerde Türkiye’yle aynı kategori de yer alan diğer ülke de İsrail. NSA’in en yoğun hedef aldığı ülkeler ise İran, Rusya, Çin ve Pakistan olarak sıralanıyor.

NSA’in yürüttüğü dinleme faaliyetleri, 32 farklı alana yoğunlaşıyor. Bu alanlar arasında “liderlerin niyetleri”, “dış politika hedefleri”, “uluslararası ticaret”, “ekonomik istikrar”, “askeri ve sivil altyapı” ve “terörizm” gibi başlıklar bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim özbek 01 Nisan 2014 10:47

    ne oldu obi seçim sonuçları hazımsızlıkmı yaptı bol bol soda iç türkiyedekiler öyle yapıyor

  • CABBAR01 Nisan 2014 10:06

    BİZİMKİLERİ DİNLEYİP VAKİT KAYBETMEZLER, İHALE TAKİBİNDEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYORLAR BİZİMKİLER...

  • mali01 Nisan 2014 09:27

    Bu haber yalan! Hiç olur mu öyle şey! Almanyayı, aklına eseni dinliyor, bizi pas geçmiştir. ABD Almanyadan bile özür dilemedi. Ben ABD yim. Teknoloji ve güç bende deyip görmezden geldi. Teknolojik yarışa girmek lazım.Yoksa birbirinizi yer dururuz. İki fakirden de ileri teknoloji çıkmaz.

  • Borsacı 01 Nisan 2014 08:39

    Bizim liderleri dinlemeyen mi var ? dinleyen dinleyene !