E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk Konseyi'nden Barış Pınarı Harekâtına tam destek!---

Türk Konseyi'nden Barış Pınarı Harekâtına tam destek!

Türk Konseyi'nden Barış Pınarı Harekâtına tam destek!
15 Ekim 2019 - 14:34 borsagundem.com

Azerbaycan'da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 7. Zirvesi sonuç bildirgesinde, Barış Pınarı Harekatı'na destek kararı yer aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev katıldı.

Türk Konseyi gözlemci üyesi Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban ile kuruma üye olmasa da etkinliklere katılım sağlayan Türkmenistan'ın Başbakan Yardımcısı Pürli Agamuradov da toplantıda hazır bulundu.

Toplantı sonrasında kabul edilen ve liderlerce imzalanan bildiride, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Türk Konseyi, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın terörizmle mücadeleye, Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanmasına, Suriyelilerin teröristlerin zulmünden kurtarılmasına ve yerlerinden edilmiş Suriyelilerin ana vatanlarına güvenli ve gönüllü geri dönüşleri için şartların oluşturulmasına katkıda bulunacağına olan umut ve inançlarını beyan etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPER TUNGA 16 Ekim 2019 09:18

    TÜRK ÜN TÜRK TEN BAŞKA DOSTU YOK. BUNU HERKES BİLSİN. VER MEHTERİ VERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

  • Atakan15 Ekim 2019 21:19

    Herşey ortada arap sevdası bize zarardan başka bişey getirmiyor Haklı operasyonumuzu bile kınıyorlar Çanakkale de nasıl yedi düvel bir olduysa bugünde aynısını yaşıyoruz bu yüzden Türkün Türkten başka dostu yoktur

  • ATATÜRK...15 Ekim 2019 19:48

    Atatürk'ün en büyük özelem ve hedefi TÜRK DÜNYASI dır... ama bazı kişiler türkiyenin rotasını, araplara, ümmetlere, din adı altında oy devşirmesi için rotasını saptırmıştır... Türkice Cumhuriyeti, asıl destek ve kültürel ve ekonomik işbirliğini Türk devletleri ile yapmalıdır. Bugun 15 yıldır yapılan hataları oy verenlerde görmektedir. ARapları ümmetleri, halife ve peygamber peşind ekoşanlar, Türkiyenin yanlız kaldığını karşılıksız ve koşulsuz olarak Türkiyenin tek dostunun Türk devletleri olduğunu 2019 - ekim ayında görmüştür. ARtık tarih okumayanların yaşanılan son 15 yılı hafızalarına kazımaları gerekmektedir. Hataların bedeli, geçmişd eödenmiş, aynı hataların bedeli bugunlerdede ödenmektedir. 

  • ali cak15 Ekim 2019 16:48

    araplar herzamanki gibi satış da

  • iso15 Ekim 2019 16:14

    Ümmetçilik batağında hiç ettiniz ülkeyi 20 senedir... Bakın görün kim duruyor yanınızda... O çok sevdiğiniz müslüman araplar mı yoksa Türk halkları de devletleri mi?

  • corleone15 Ekim 2019 16:34

    o çok sevdiğimiz araplar yarı yolda biraktı bizi yine sırtlarını döndüler

  • Oğuzhan 15 Ekim 2019 14:57

    En büyük ülkücü Reis! Büyük kızıl elman Ülküsü konusundaki konuşmalarını dinleyin önce! Bazı şeyler ise politika yapılıyor. Türk islam sentezini engel olacak bütün politik unsurları silip süpürüyor. Yola devam

  • Turan15 Ekim 2019 14:56

    Hedef Turan

  • Turan Listesi15 Ekim 2019 15:54

    Değişik adlarla bilinen Türk dilli halklar, Türkiler veya genel olarak Türkler olarak adlandırılan soydaşlarımız dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunmakla birlikte, batıdan doğuya doğru sıraladığımızda yoğun olarak A.B.D. ile Kanada, Avrupa Birliği, Balkanlar, eski Sovyet cumhuriyetleri, Türkiye’ye komşu ülkeler ve Uzak Doğu’da Çin, Japonya ve Avustralya gibi ülkelerde bulunmaktadırlar.

  • Osmanlı15 Ekim 2019 14:54

    Kürt siyaseti Türklerin kızıl elma Ülkü’süne büyük engel. Reşs bunu gördü ve kızıl elma operasyonunu başlattı

  • iso15 Ekim 2019 16:14

    "Türk milliyetçiliği zulümdür" "Milliyetçiliği ayaklar altına aldık" diyen "reis" mi görmüş bunu :D :D :D