E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk komando IŞİD'in elinde rehin mi---

Türk komando IŞİD'in elinde rehin mi

Türk komando IŞİD'in elinde rehin mi
19 Şubat 2015 - 22:33 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Süleyman Şah Türbesi'nde görev yapan askerlerden birinin rehin olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'deki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nde görev yapan askerlerden birinin rehin olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gazeteci Metehan Demir, Süleyman Şah Türbesi'ndeki rehine krizini "Askeri kaynaklardan öğrendiğini" iddia etmişti.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Metehan Demir, "Masada, IŞİD ile Türkiye'de tutuklu bazı isimlerin değişim müzakeresi bile var. Ama, en dikkat çekeni ise; Eğer bu şekilde devam ederse Genelkurmay'ın kapsamlı bir harekatı bile düşündüğü. Bunun için farklı senaryolar bile çalışılmış" demişti.

Bu iddiaya resmi yanıtı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bu akşam verdi. Bilgiç, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nde, IŞİD tehditi nedeniyle bordo bereli olarak adlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait seçkin Türk komandoları görev yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)